EUROPAS MEST FRYKTEDE SPISS: Lionel Messi er ikke snau i omtalen av Argentina-kompisen Carlos Tevez. AFP/PEDRO UGARTE
EUROPAS MEST FRYKTEDE SPISS: Lionel Messi er ikke snau i omtalen av Argentina-kompisen Carlos Tevez. AFP/PEDRO UGARTEVis mer

Messi tipper City som ligamestere

På grunn av Tevez og Toure. Enig?

||| (Dagbladet): Bare 10 dager gjenstår før Premier League endelig avslutter sommerferien.

Engelsk ball-fantaster bruker gjerne ventetida til å krangle om hvem som vinner seriegullet.

Mer enn 10 000 av Dagbladets lesere har valgt sin ligavinner, og Liverpool og Manchester United er leserfavorittene - foreløpig. Britiske bookmakere mener serien blir en tett kamp mellom United og Chelsea - akkurat som i mai.

Barcelonas superstjerne Lionel Messi tror derimot på en overraskelse når sesongen avsluttes. Det argentinske ballgeniet gir  kjøpekåte Manchester City et lite favorittstempel.

- Nødt til å ta dem seriøst Overfor Daily Express skryter 23-åringen av de lyseblå, og spesielt de spillerne han kjenner godt fra før.

- Jeg trodde det ville ta City mange år å vinne tittelen. Men hvis du ser på spillerne de har nå, så tror jeg de kan klare det. Carlitos mål kan skyte dem forbi Chelsea og United. Du er nødt til å ta dem seriøst når du ser på Carlitos, Yaya Toure, David Silva og alle de andre, sier Messi til avisa.

BEIST: Messi mener det var lurt av City å hente Barca-midtbanespilleren Yaya Toure til Manchester. Foto: EPA/DANIEL HAMBURY
BEIST: Messi mener det var lurt av City å hente Barca-midtbanespilleren Yaya Toure til Manchester. Foto: EPA/DANIEL HAMBURY Vis mer

Abu Dhabi-finansierte City har brukt omlag 750 millioner i sommer, manager Roberto Mancini kjøpte nevnte Silva og Toure fra Barcelona og Valencia.

I tillegg er Tysklands VM-back Jerome Boateng hentet fra HSV og Aleksandar Kolarov snappet opp fra Lazio. Fortsatt ryktes det at Mario Balotelli (Inter) og James Milner (Aston Villa) blir de to neste inn porten på Eastlands.

- De har en flott stall, en stor manager og er kanskje to verdensklasse-backer unna å vinne tittelen. Carlitos kan bli den mest fryktede spissen i Europa neste år, sammen med David Villa. Jeg regner med 30 ligamål fra ham, sier Messi.

Messi mener City ikke kunne gjort et bedre kjøp enn ivorianske Toure, lagkameraten hans de tre siste sesongene.

- Han er et skikkelig beist av en spiller, og vil dominere kamper for City. Hvis City ender opp med å vinne ligaen denne sesongen, så skyldes det dette kjøpet, sier Messi.

United angrer? Messi har uttalt seg om Tevez' omstridte overgang fra Manchester United i 2009 tidligere, med påstander om at Argentina-spissen er dypt savnet på Old Trafford.

Nå gjentar han budskapet:

- Jeg er sikker på at United og (Alex) Ferguson angrer på at de lot Carlitos gå. Hvis de hadde vist ham mer respekt ville han fortsatt vært der. Det dreide seg aldri om penger for Carlitos. Det handlet om respekt og et behov for å føle seg ønsket. Sannheten er at United fikk ham til å føle seg uønsket, mens City gjør alt de kan for at han skal ha det bra, sier Messi.

Messi er selv på Asia-turné med Barcelona, katalanerne møter et allstarlag fra Sør-Korea i ettermiddag. Messi har bare trent én økt med de spanske ligamesterne, han har feriert siden VM.

Barcelona opplyser på sin hjemmeside at argentineren skal spille noen minutter av kampen, etter trykk fra arrangørene.

SPILLER I KVELD:Lionel Messi må på banen for Barcelona i Seoul, det var et krav fra arrangørene som inviterte Barcelona til kamp. Foto: EPA/JEON HEON-KYUN
SPILLER I KVELD:Lionel Messi må på banen for Barcelona i Seoul, det var et krav fra arrangørene som inviterte Barcelona til kamp. Foto: EPA/JEON HEON-KYUN Vis mer