Messi trengte 25 minutter på å ta den legendariske rekorden

Scoret nummer 85 og 86 før halvtimen var omme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Real Betis - Barcelona 1-2.

For noen dager siden fryktet de mest pessimistiske at resten av sesongen var over for Leo Messi, så ble han frisk på et blunk, startet kampen for Barcelona i kveld, og etter 15 minutter var tangeringen av Gerd Müllers legendariske målrekord i boks.

Siden 1972 har tyske Müller hatt rekorden for flest mål i løpet av et kalenderår, etter at han satte inn 85 scoringer for Bayern München og Vest-Tyskland i løpet av året.

I kveld fikk Messi sitt nummer 85 etter et drøyt kvarter borte mot Real Betis.

To kjappe og vekk med rekorden
Argentineren dro seg forbi hjemmeforsvaret fra høyre mot venstre, fant plassen han trengte, og plasserte enkelt 0-1 tilbake i det motsatte hjørnet.

Ti minutter senere tok han like greit tronen alene - med nummer 86.

Andres Iniesta satte opp kollegaen med en smart hælpasning inne i feltet, og Messi dundret ballen tilbake i det samme hjørnet han fant ved nummer 85.

86 scoringer, og det var fortsatt tid igjen.

- Jeg har sagt det mange ganger. Det er hyggelig å sette rekorder, men seieren var det viktigste, og at vi tok vare på luken på tabelltopp, sier Messi etter kampen.

- Målene mine er å vinne titler med laget. Serien, cupen og mesterligaen er viktigere enn personlige noteringer, sier han, ifølge NTB.

Skade på Fabregas
Ruben Castro reduserte imidlertid med en fin avslutning for hjemmelaget fem minutter før pause, og etter hvilen kunne et imponerende Betis fort ha scoret minst ett til.

Men ubeseirede Barcelona holdt unna, og vant kampen 2-1 til slutt.

Forrige sesong ble Lionel Messi den første som har scoret 50 mål i en sesong i La Liga. 25-åringen har også scoret flere mål for Barcelona enn noen annen spiller i klubbens lange historie.

Gerd Müller slo i sin tid Pelés rekord fra 1958.

PS! Ikke alt var gøy for katalanerne i kveld, Cesc Fabregas måtte forlate banen med en lårskade etter bare ti minutter, og er trolig ute i 3-4 uker.

<strong>ATTER EN MÅLKONGE:</strong> Leo Messi over, Gerd Müller under. Foto: SCANPIX/AP
ATTER EN MÅLKONGE: Leo Messi over, Gerd Müller under. Foto: SCANPIX/AP Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer