Lionel Messi

- Messi utgjorde forskjellen

Denne sommeren skilte Lionel Messi (34) og Barcelona lag. I et intervju med nederlandsk presse forteller Barcelona-trener Ronald Koeman (58) om tida med argentineren.

TRENER OG SPILLER: Lionel Messi og Ronald Koeman virket å nyte et godt forhold i Barcelona. Foto: AP Photo/Manu Fernandez.
TRENER OG SPILLER: Lionel Messi og Ronald Koeman virket å nyte et godt forhold i Barcelona. Foto: AP Photo/Manu Fernandez. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sommerens kanskje største sjokk kom da Lionel Messi, etter 17 år, takket av i Barcelona, og signerte for Paris Saint-Germain.

Grunnet de økonomiske problemene i den katalanske klubben maktet de ikke å registrere Messis kontrakt på ny i henhold til LaLigas reglement, og dermed måtte argentineren finne seg ny arbeidsgiver.

Det gjør at jobben til Ronald Koeman har blitt desto vanskeligere. Likevel er nederlenderen åpenhjertig i et intervju med nederlandske VI om hvordan det var å jobbe med Messi.

Tyrann på trening

Og det var spesielt på trening man fikk se det virkelige konkurranseinstinktet til argentineren.

Koeman forteller nemlig at i Barcelona startet treningen med øvelser der spillerne står i ring, og spiller ballen mellom seg, mens to forsøker å sabotere spillet. Også kjent som en «rondo» på fotballspråket.

I Barcelona skal det ha vært slik at dersom spillerne fullfører 20 pasninger ved tre anledninger, så blir det ørefik til de to inne i ringen.

- Jeg spurte Messi om det hadde skjedd med ham før. «Ja. Én gang», svarte Messi. På alle de åra. Med ham, så tapte aldri de eldre spillerne en treningsøkt mot de yngre, forteller Koeman i intervjuet.

FARVEL: Lionel Messi måtte ta farvel med Barcelona i sommer. Foto: Pau BARRENA / AFP
FARVEL: Lionel Messi måtte ta farvel med Barcelona i sommer. Foto: Pau BARRENA / AFP Vis mer

- Det skjedde én gang, og Messi var seriøst forbanna i ei uke. Han var en tyrann.

Saken er også omtalt av svenske Aftonbladet.

Videre forteller nederlenderen at på treningene ble nivået hevet hver eneste gang Messi var på banen. Og at det fort kan ha maskert noen problemer.

- Selvsagt, han hadde gode spillere rundt seg, men han utgjorde forskjellen. Alle virket bedre på grunn av ham. Det er ikke kritikk, men en observasjon, sier Koeman.

- Alt du måtte ønske å lære deg av fotball, å gjenkjenne situasjoner, ta av press med ball, balltempo, avslutning; hva angår Messi så scorer han ti av ti på alt. Han er ikke normal.

PARIS: Lionel Messi møtte pressen i dag på Parc des Princes. Dette er noe av hva han hadde å si om fremtiden i PSG. VIDEO: AP. Vis mer

Trøbbel for begge

Etter tida sammen i Barcelona, der de vant den spanske cupen forrige sesong, har ikke ting stemt for verken Lionel Messi eller Ronald Koeman.

Messi ble byttet ut i sin debut fra start hjemme på Parc des Princes, hvilket ledet til et kollektivt ramaskrik i hjemlandet Argentina.

Siden har argentineren blitt skada, og går glipp av helgens kamp i Ligue 1 mot Montpellier. Nå virker det som han kjemper en kamp mot klokka for å bli klar for Champions League-kampen mot Manchester City.

ISKALDT: Lionel Messi skal ikke ha vært fornøyd med å bli byttet ut for PSG. Foto: REUTERS/Benoit Tessier/File Photo
ISKALDT: Lionel Messi skal ikke ha vært fornøyd med å bli byttet ut for PSG. Foto: REUTERS/Benoit Tessier/File Photo Vis mer

Ronald Koeman maktet tidligere denne uka å bli utvist like før fulltid borte mot Cádiz, da Barcelona spilte 0-0.

Det har stormet for alvor rundt den nederlandske treneren den siste tiden, og det er flere som anser at hans tid fort kan være over i den katalanske hovedstaden.

Koeman tok over Barcelona i august 2020, etter at trener Quique Setién fikk sparken. Etter dette har Joan Laporta tatt over som president. Han og Koeman skal på ingen måte ha nytt et godt forhold, ifølge rapporter i spansk presse.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer