Lionel Messi

- Messi utgjorde forskjellen

Denne sommeren skilte Lionel Messi (34) og Barcelona lag. I et intervju med nederlandsk presse forteller Barcelona-trener Ronald Koeman (58) om tida med argentineren.

TRENER OG SPILLER: Lionel Messi og Ronald Koeman virket å nyte et godt forhold i Barcelona. Foto: AP Photo/Manu Fernandez.
TRENER OG SPILLER: Lionel Messi og Ronald Koeman virket å nyte et godt forhold i Barcelona. Foto: AP Photo/Manu Fernandez. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Sommerens kanskje største sjokk kom da Lionel Messi, etter 17 år, takket av i Barcelona, og signerte for Paris Saint-Germain.

Grunnet de økonomiske problemene i den katalanske klubben maktet de ikke å registrere Messis kontrakt på ny i henhold til LaLigas reglement, og dermed måtte argentineren finne seg ny arbeidsgiver.

Det gjør at jobben til Ronald Koeman har blitt desto vanskeligere. Likevel er nederlenderen åpenhjertig i et intervju med nederlandske VI om hvordan det var å jobbe med Messi.

Tyrann på trening

Og det var spesielt på trening man fikk se det virkelige konkurranseinstinktet til argentineren.

Koeman forteller nemlig at i Barcelona startet treningen med øvelser der spillerne står i ring, og spiller ballen mellom seg, mens to forsøker å sabotere spillet. Også kjent som en «rondo» på fotballspråket.

I Barcelona skal det ha vært slik at dersom spillerne fullfører 20 pasninger ved tre anledninger, så blir det ørefik til de to inne i ringen.

- Jeg spurte Messi om det hadde skjedd med ham før. «Ja. Én gang», svarte Messi. På alle de åra. Med ham, så tapte aldri de eldre spillerne en treningsøkt mot de yngre, forteller Koeman i intervjuet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.