Messi var minst og best også som femåring

- Vi var redde for å røre ham, sier Pique om første møte med 13 år gamle Lionel.

||| (Dagbladet): Lionel Messi har alltid vært like suveren i forhold til nivået han har spilt på som han er i dag, sier lagkameraten Gerard Pique som har spilt med ham siden de var 13.

- Han har alltid vært slik han er nå, det eneste som har endret seg er omgivelsene. Han gjør akkurat de samme tingene som han gjorde da han var 13, og jeg ville ikke vært den jeg er i dag om jeg ikke hadde spilt sammen med ham i ungdomsåra, sier Pique  ifølge Daily Mail.

Videoen i denne artikkelen viser et lite klipp av det som skal være Lionel Messi i trøye nummer ti, fire uker før han fylte seks år. Vi har sett enda mer imponerende videoer av småtasser med ballferdigheter, men videoen styrker påstanden om at Messi alltid har vært en suveren dribler.

• Se lengre video på YouTube.com.

Gerard Pique, som har vært innom Manchester United før han nå er tilbake i Barcelona, og Arsenals Cesc Fabregas var blant lagkameratene til Lionel Messi på ungdomsakademiet i Barcelona.

Den lille argentineren flyttet med familien fra Argentina til Spania som 13-åring, etter at katalanerne sa seg villige til å betale den kostbare hormonbehandlingen han trengte for vekstproblemene.

- Jeg husker den første gangen han trente med oss. Han var så liten at vi var redde for å røre ham, fordi vi trodde vi skulle skade ham. Men så la vi bare merke til at ballfølelsen hans slett ikke var verst, sier Pique.

Men motstanderne var ikke like hensynsfulle. Allerede i den andre kampen han spilte for Barcelonas smågutter, ble han skadd.

- Han ble tatt av en grusom felling. Han ble hentet fra banen i ambulanse. Han hadde brukket et bein i ansiktet, men etter det kom han tilbake sterkere enn noensinne, og sånn har det vært til han ble den gullballvinneren vi har på laget nå, mimrer Pique.

Her er noen andre av fotballens vidunderbarn vi har skrevet om tidligere. Enn så lenge er de mest berømte på YouTube:

Jean Carlos Chera

Juan David Torres

Edgardo Obregón