HYLLER MESSI: Ander Herrera er mektig imponert over Barcelonas nummer tis ferdigheter. Foto Paul Hanna / Reuters og Craigh Brough / Reuters (innfelt)
HYLLER MESSI: Ander Herrera er mektig imponert over Barcelonas nummer tis ferdigheter. Foto Paul Hanna / Reuters og Craigh Brough / Reuters (innfelt)Vis mer

Messi var så god at United-stjerna ville gråte

- Han er så bra!

(Dagbladet): Ander Herrera var én av banens beste da Manchester United søndag slo Liverpool på Anfield.

I et lengre intervju med El País kommer 25-åringen med en oppsiktsvekkende innrømmelse.

Ikke om kampen eller den strålende formen de røde fra Manchester har, men om det som akkurat nå kanskje er verdens beste spiller.

- Da jeg så Lionel Messi mot Manchester City, ville jeg gråte. Han er så bra! sier baskeren til den spanske avisa.

På samme åndedrag forklarer Herrera at han lett blir opphisset og rørt.

Fast plass Etter å ha signert for storklubben for en overgangssum rundt 300 millioner kroner, har Herrera på nyåret vist prov på at han blir en viktig mann for laget.

Fra og med FA-cupkampen mot Preston i februar har spanjolen startet samtlige kamper for Manchester United. Det har gitt selvtillit der han stadig har vokst seg større i rollen som ballfordeler på midtbanen.

Louis van Gaals mannskap har vunnet fem av seks seriekamper etter at Herrera ble fast på laget, feilskjæret kom mot Swansea.

To forskjellige verdener Van Gaals filosofi er noe som står i sterk kontrast til det 25-åringen reiste fra i Athletic Bilbao. Under energiske Marcelo Bielsa tok Herrera og lagkameratene utallige løp for å åpne motstandernes forsvar. I Manchester United er det en langt mer ballbesittende stil. Den har Herrera brukt tid på å bli trygg med.

- Begge er mestere. Med van Gaal satser vi på å holde på ballen, sette opp trekanter og skape målsjanser på grunn av kvaliteten vår. Med Bielsa var det løpene og bevegelser som skulle åpne rom og skape målsjanser, sier Herrera.

Manchester United og Herrera fortsetter serieinnspurten etter landslagspausen med hjemmekamp mot Aston Villa. Etter 30 kamper er de to poeng bak Manchester City på andreplass og har fem poeng ned til Liverpool på femteplass.