- Messi vil betale beløpet han måtte skylde

Men advokaten mener argentineren er uskyldig i skattefusk.

BETALINGSVILLIG: - Vi tror vår klient er uskyldig, men han vil betale det beløpet han måtte skylde, sier Messis advokat. Foto: AFP PHOTO / Alejandro PAGNI / NTB Scanpix
BETALINGSVILLIG: - Vi tror vår klient er uskyldig, men han vil betale det beløpet han måtte skylde, sier Messis advokat. Foto: AFP PHOTO / Alejandro PAGNI / NTB ScanpixVis mer

Barcelona-stjernen Lionel Messi vil gjøre opp for seg om det viser seg at han har begått skattefusk i Spania.

Det slår argentinerens advokat, Juarez Viciana, fast. Messi har den siste tiden blitt anklaget for å ha unndratt skatt i årene 2006 til 2009.

Han er foreløpig blitt bedt om å møte i retten 17. september for å forklare seg.

- Vi tror vår klient er uskyldig. Vi mener også at vi kan gi klarhet i hva som har skjedd. Samtidig er vi ergerlig over at det er blitt satt spørsmålstegn ved vår klient. Han overholder spansk lov til punkt og prikke, sier Viciana i en uttalelse.

- Vår klient vil betale beløpet han måtte skylde, men vi er overbevist om at han alt har betalt det han er forpliktet til, legger advokaten til.

Saken mot Messi begynte å rulle forrige uke da spansk politi fikk mistanke om at Messi og hans far for noen år siden hadde opprettet selskaper i land med lav skatt.

Messi har blitt kåret til verdens beste fotballspiller de fire siste årene.

(NTB)