Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Messi vil skrive enda mer historie

I Champions League.

SCORINGSREKORD: Lionel Messi overtok scoringsrekorden i La Liga gjennom alle tider etter hat tricket i kampen mot Sevilla, der Barcelona vant 5-1. Foto:REUTERS / Albert Gea / NTB Scanpix
SCORINGSREKORD: Lionel Messi overtok scoringsrekorden i La Liga gjennom alle tider etter hat tricket i kampen mot Sevilla, der Barcelona vant 5-1. Foto:REUTERS / Albert Gea / NTB Scanpix Vis mer

Lionel Messi overtok scoringsrekorden i La Liga gjennom alle tider etter hat tricket i kampen mot Sevilla, der Barcelona vant 5-1.

Ved siden av Messi var det Neymar og Ivan Rakitic som puttet de to andre målene.

Det var 27. gang at argentineren som blir regnet å være verdens beste fotballspiller sammen med Cristiano Ronaldo, scoret hat trick for Barca, men når han nå går videre fra La Liga til mesterligaen, har han andre og nye rekorder i hodet og mer historie han vil skrive.

Da Messi scoret begge målene i 2-0 seieren over Ajax i den forrige mesterligakampen tangerte han Real Madrid-legenden Rauls scoringsrekord med 71 fulltreffere i denne turneringen.

Når Barcelona som allerede er klar for avansement, møter APOEL Nikosia tirsdag, tenker nok Messi vel så mye på å slå scoringsrekorden i mesterligaen som på å vinne kampen.

Suárez' tid kommer Foreløpig har Luis Suárez hatt store problemer med å score for Barcelona, men trener Luis Enrique er ikke bekymret av den grunn, for Suárez har hatt fire målgivende på like mange kamper, og det mener trener er en god start i den nye klubben.

- Suárez' tid kommer. Han er en fantastisk angriper, og å ha en målscorer som ham i troppen er bare fantastisk. Jeg er ikke bekymret for at han ikke skal markere seg med nettkjenner, sier treneren.

- Disse spillerne er på banen og hjelper hverandre. Derfor er jeg ikke i tvil om at Suárez vil score mange mål for Barcelona, bare han får litt tid på seg, mener treneren.

Han har de sterkeste spissene på klubbnivå i fotballverdenen i klubben sin. Det er han i alle fall overbevist om selv.

Viktig seier Nå står de beste lagene i Europa foran et internasjonalt pusterom med mesterliga på programmet. Etter tap for både Real Madrid og Celta Vigo var det derfor viktig for Barcelona at det ble gevinst mot Almeria i den nest siste seriekampen. 2-1 seieren var ikke direkte imponerende, men det var en seier, og det hadde stor betydning.

Deretter ble det 5-1 over Sevilla, og det viser at Barcelona er på rett spor. Ingen tvil om det!

- Det er klart det var viktig å spille bra og få opp selvtilliten med en seier. Det gir oss en god følelse i laget før vi skal i gang med mesterligakamp på tirsdag, sier Enrique.

APOEL blir ikke regnet som rare motstanderen for Barcelona tirsdag. Laget har ikke vist særlig form den siste tiden med fire strake nederlag, og gruppekampen i mesterligaen mot Barcelona er helt uten betydning, for spanjolene er allerede klare for utslagningsrundene som starter på nyåret.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media