- Messi viste hvem som var den beste

Joe Cole med klar melding til Ronaldo.

(Dagbladet.no): Eric Cantona, John Terry, Wayne Rooney, Bernd Schuster og Sir Alex Ferguson - alle har de utropt Cristiano Ronaldo til verdens beste fotballspiller.

I år er den portugisiske målmaskinen storfavoritt til å vinne FIFAs gjeveste individuelle utmerkelse, som Kaka vant i fjor. Men om Joe Cole hadde fått bestemme, ville den prisen tilfalt en liten argentiner ved navn Lionel Messi.

- Ronaldo har vært fantastisk, men i semifinalene (i Champions League) viste Messi at han er den beste. Han er bare 20 år også, bare tenk hvor god han kommer til å bli i løpet av de neste 10 årene, sier Cole ifølge BBC.

Uavgjort, mente Dagbladet

Messi vartet opp med lekre tekniske detaljer i den målløse kampen på Camp Nou, og driblet United-spillere for moro skyld i returkampen på Old Trafford.

Like mye driblet ikke Ronaldo - som til gjengjeld sto bak flere sjanser enn argentineren. Dagbladet fulgte superduellen tett i den siste kampen, og belønnet begge med terningkast 5.


Messi hadde 20 vellykkede driblinger, Ronaldo hadde fem. Messi hadde ingen sjanseskapende pasninger, Ronaldo hadde to.

Den siste tiden har Messi blitt koblet til Stamford Bridge - noe Joe Cole selvsagt ikke ville hatt noe imot.

MØTTES I SEMIFINALENE: Cristiano Ronaldo og Lionel Messi var det giftigste angrepsvåpenet for hvert sitt lag. Joe Cole mener uansett argentineren viste seg som den beste spilleren. Foto: REUTERS
MØTTES I SEMIFINALENE: Cristiano Ronaldo og Lionel Messi var det giftigste angrepsvåpenet for hvert sitt lag. Joe Cole mener uansett argentineren viste seg som den beste spilleren. Foto: REUTERS Vis mer

- Om vi hadde fått ham hit, ville jeg elsket å spille sammen med ham, sier han.

Føler ikke han må bevise noe

Ronaldo har ennå ikke greid å overbevise alle om han også presterer i de virkelig store kampene. 21. mai får han muligheten til å peke nese til kritikerne, en bedre scene enn Champions League-finalen får han i hvert fall ikke.

Selv føler ikke portugiseren at han har noe å bevise.

- Jeg forsøker å forbedre meg, og denne sesongen har vært enda bedre enn den forrige. Folk sier at jeg må prestere bedre i store kamper. Jeg respekterer den meningen, men jeg føler ikke at jeg trenger å bevise noe til noen. Jeg er fornøyd med framgangen min, har Ronaldo uttalt.

- Messi viste hvem som var den beste
<B>TA DEN!:</B> Foran Champions League-finalen gir Joe Cole Cristiano Ronaldo et verbalt spark på skinnleggen.