VRAKET: Hele 6,3 millioner mennesker har avgitt sin stemmer, og for første gang siden 2007 er Lionel Messi ikke med blant de elleve utvalgte på UEFAs drømmelag. Foto: AFP PHOTO / OLIVIER MORIN
VRAKET: Hele 6,3 millioner mennesker har avgitt sin stemmer, og for første gang siden 2007 er Lionel Messi ikke med blant de elleve utvalgte på UEFAs drømmelag. Foto: AFP PHOTO / OLIVIER MORINVis mer

Messi vraket fra UEFAs drømmelag for første gang siden 2007

Ingen Barcelona-spillere med.

(Dagbladet): Hvert år lar UEFA sine brukere stemme fram den elleveren de mener har vært fotballens beste i året som gikk. Hele 6,3 millioner mennesker har avgitt sin stemmer, og for første gang siden 2007 er Lionel Messi ikke med blant de elleve utvalgte.

Zlatan Ibrahimovic, som senest på mandag ble belønnet med plass på FIFAs drømmelag og trofeet for det vakreste målet under Ballon d'Or-utdelingen i Zürich, blir av UEFAs brukere foretrukket på topp sammen med Cristiano Ronaldo.

Lesernes drømmelag Nevnte Ronaldo er dermed med for sjuende år på rad, en bragd ingen andre har klart før ham. Den komplette elleveren er som følger.

Keeper: Manuel Neuer (Bayern München og Tyskland)
Forsvar: Philipp Lahm (Bayern München og Tyskland)
Forsvar: Thiago Silva (PSG og Brasil)
Forsvar: Sergio Ramos (Real Madrid og Spania)
Forsvar: David Alaba (Bayern München og Østerrike)
Midtbane: Gareth Bale (Real Madrid/Tottenham og Wales)
Midtbane: Marco Reus (Dortmund og Tyskland)
Midtbane: Mesut Özil (Arsenal/Real Madrid og Tyskland)
Midtbane: Franck Ribery (Bayern München og Frankrike)
Angrep: Cristiano Ronaldo (Real Madrid og Portugal)
Angrep: Zlatan Ibrahimovic (PSG og Sverige)

Tre debutanter Trippel-mesterne fra Bayern München er naturlig nok godt representert med fire spillere, mens Tyskland også er den nasjonen med flest spillere på drømmeelleveren.

Mest overraskende, i alle fall om man sammlikner med laget FIFA plukket ut på sin kåring mandag, er at ingen Barcelona-spillere er med i oppstillingen. Der var både Messi, Dani Alves, Xavi og Andres Iniesta med. Det er første gang siden 2003 at de regjerende spanske mesterne ikke har noen representanter på laget.

I tillegg er det tre debutanter på laget. Både Manuel Neuer, David Alaba og Marco Reus er med for første gang. Thiago Silva, som er med for tredje år på rad, er den eneste spilleren med tilhørighet utenfor Europa.

Av de elleve som ble plukket ut i fjor, er det bare fem som har fått være med på årets lag.