- Messi ydmyket Guardiola foran samtlige Barca-spillere

Hans Backe tok studio på senga med cola-historie.

BARE EN FASADE? Svensk trener hevder Josep Guardiola og Lionel Messi skal ha kjempet en maktkamp da manageren ledet Barcelona. Foto: REUTERS/David Gray/NTB Scanpix
BARE EN FASADE? Svensk trener hevder Josep Guardiola og Lionel Messi skal ha kjempet en maktkamp da manageren ledet Barcelona. Foto: REUTERS/David Gray/NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Lionel Messi har lenge hatt er rykte på seg for å være svigermors drøm. Argentineren er et forbilde for mange mennesker på kloden, og det er sjeldent han skaper store overskrifter på negativt vis. Det perfekte fasaden har imidlertid begynt å slå sprekker den siste tiden.

I sommer prydet blant annet Barcelona-stjernen hele forsiden til et argentinsk ukeblad sammen med en kvinnelig stripper. Bildet viste Messi i en het omfavnelse med en lyshåret kvinne på et utested, og ifølge rapportene skal flørten ha ført til alvorlige problemer mellom Messi og kjæresten Antonella Roccuzzo.

I svenske TV4 Sports Superlive var den svenske treneren Hans Backe (61) gjest i studio, og temaet var store fotballstjerners maktposisjoner i de forskjellige klubbene. Da ble Messi nevnt som en som ikke er «Guds beste barn». Backe fulgte så opp med et eksempel på hvordan Messi kan oppføre seg i Barcelona-trøya.

- Bare for å vise at disse stjernespillerne ikke er Guds beste barn. Tre timer før en kamp hadde alle spillerne samlet seg og satt og pratet. Messi ville ha en cola til praten, men Guardiola sier «nei, nei ikke cola tre timer før kamp». Messi reiser seg da, kommer tilbake noen minutter seinere, går fram til Guardiola, og åpner Coca-Colaen foran ansiktet på ham og drikker den, foran alle spillerne. Du kan tenke deg når en slik høyprofilert spiller ydmyker treneren foran samtlige spillere. Det er en krig Guardiola ikke kan vinne. Det er en umulighet, sa Backe.

Det er uvisst om Lionel Messi på dette tidspunktet ble sponset av Pepsi Max.

Krigen du ikke kan vinne Pep Guardiola gikk som kjent av som manager for Barcelona, og leder nå den tyske storklubben Bayern München.

Programlederen Jesper Hussfelt i TV4 reagerte på den sensasjonelle historien til Backe, som bare fnyste av det hele.

- Sensasjonelt? Jeg har mange på lager. Disse er helt klare, sa Backe, og utdypet:

- Messi har gitt intrykk av å være blyg og tilbakeholden, og han er sikkert veldig ydmyk, men disse gutttene.. Du kan tenke deg situasjonen. Du kan ta spilleren separat dagen etter det som skjedde, men Guardiola kan jo ikke gå til presidenten i Barcelona og si: «Nå får dere velge». Der er saken klar på hvem som må gå. Situasjonen viser bare hvor vanskelig det er. Du kan ikke ville alle krigene mot disse verdensstjernene og ikonene, sier Backe.

Hans Backe har trent flere storklubber som Manchester City, Panathinakos, København og Mexico (assistent). Han har også ledet Molde og Stabæk. Backe har ikke vært tilknyttet Barcelona, og det vites ikke hvor svensken har denne informasjonen fra.

En av teoriene i Sverige er at han har fått høre det av en av de tidligere Barcelona-spillerne Thierry Henry eller Rafael Marquez, som spilte under Backe i New York Red Bulls da svensken ledet klubben fra 2010 til 2012.

Sprer skrekk Det har også kommet andre påstander som er lite flatterende for Lionel Messis CV. Ifølge El Confidencial Digital, skal Messi ha skapt frykt blant lagkameratene i Barcelona. Avisa hevder at ingen tør å snakke åpent om det i Barcelona, men ryktene skal ha spredd seg fra U19-EM i fjor sommer.

Unggutten Christian Tello skal angivelig ha fått gjennomgå flere ganger på trening, og nærmest tatt til tårene etter å ha fått meldinger fra Messi som:

- Du er et null. Gi meg ballen, du er her for å spille for meg.

Det er mange som spekulerer i om disse historiene bare er en svertekampanje mot verdens beste fotballspiller.