PUBLIKUMSMAGNET: Hundrevis av tilskuere var på plass for å se Lionel Messi og co. trene. Foto: Ricardo Mazalan /AP Photo / NTB Scanpix
PUBLIKUMSMAGNET: Hundrevis av tilskuere var på plass for å se Lionel Messi og co. trene. Foto: Ricardo Mazalan /AP Photo / NTB ScanpixVis mer

Lionel Messi i VM

Messis ankomst har snudd russisk by på hodet

Bronnitsij, en vanligvis stille russisk by med omkring 20.000 innbyggere, er snudd fullstendig på hodet etter at Lionel Messi og Argentina ankom byen.

Aldri har byen fått så mye oppmerksomhet fra omverdenen.

Allerede da argentinske landslaget valgte Bronnitsij om sin base under fotball-VM, begynte forberedelsene til mottakelsen.

På lagets første trening i byen mandag møtte omkring 400 skuelystne opp. Etter roping og sang å bedømme var alle der for å se lagets største stjerne Lionel Messi.

På en stor vegg langs byens hovedvei har 29 år gamle Sergeij Erofeev malt et digert kunstverk av Barcelona-spilleren. Flere kunstnere deltok i en konkurranse for å få lage maleriet.

- Da jeg malte Messi, malte jeg en av min tids legender. Messi er en av verdens beste spillere. Jeg håper han legger merke til verket mitt, sier Erofeev.

Også Argentinas ambassadør til Russland, Ernesto Lagorio, var til stede under mandagens trening. Han beskriver oppstyret som «storartet».

Ifølge AFPs journalist er det nærmest umulig å gå gjennom byen uten å høre Messis navn, og enkelte barer selger også argentinsk mat og drikke denne sommeren.