Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Messis dobbeltgjenger skapte kaos: - Folk blir sjokkert

Reza Parastesh (25) omtales som den iranske Messi. 

SER DU FORSKJELLEN? Reza Parastesh til venstre og Lionel Messi til høyre. Foto: AFP PHOTO / Atta KENARE og Giuseppe CACACE / NTB Scanpix
SER DU FORSKJELLEN? Reza Parastesh til venstre og Lionel Messi til høyre. Foto: AFP PHOTO / Atta KENARE og Giuseppe CACACE / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(FourFourTwo): Den iranske studenten Reza Parastesh er så lik Lionel Messi at han nesten havnet i fengsel for å forstyrre offentlig ro og orden, skriver nyhetsbyrået AFP.

Parastesh' likhet med den argentinske superstjerna er slående, og en haug av mennesker kom for å ta bilder sammen med dobbeltgjengeren i den iranske byen Hamadan nylig. Politiet skal derfor ha sett seg nødt til å taue inn bilen hans for å stoppe trafikkaoset som oppstod.

Det hele begynte for noen måneder siden da faren til studenten fikk 25-åringen til å posere i en Barcelona-trøye med nummer 10 på ryggen, for så å sende bildene til en sportsside på nettet.

POPULÆR: Reza Parastesh tar bilder med fansen. Foto: AFP PHOTO / ATTA KENARE / NTB Scanpix
POPULÆR: Reza Parastesh tar bilder med fansen. Foto: AFP PHOTO / ATTA KENARE / NTB Scanpix Vis mer

- Jeg sendte dem en kveld og morgenen etter tok de kontakt og spurte om jeg ville komme inn for et intervju, sier han til AFP.

Seinere har han klippet seg som Messi og ofte tatt på seg Barcelona-drakta når han har vandret utendørs.

- Nå ser folk på meg som den iranske Messi og vil at jeg skal etterlikne alt han gjør. Når jeg møter opp noen steder blir folk virkelig sjokkert, sier han.

Det skal ha betalt seg i form av modellkontrakter i det fotballgale landet.

- Jeg er virkelig glad for at det gir dem glede å møte meg, og denne gleden gir meg mye energi, sier Parastesh, som aldri har spilt fotball aktivt.

Ifølge AFP er Parastesh så lik Messi, at Eurosport skal ha brukt et bilde av ham da de snakket om den ekte Lionel Messi på Twitter. Dette er ikke bekreftet.

DOBBELGJENGER: Reza Parastesh er ikke vond å be når folk vil ta bilde med ham. Foto: AFP PHOTO / ATTA KENARE / NTB Scanpix
DOBBELGJENGER: Reza Parastesh er ikke vond å be når folk vil ta bilde med ham. Foto: AFP PHOTO / ATTA KENARE / NTB Scanpix Vis mer