Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Messis kontroversielle straffe kommer til å gjøre deg enten glad eller forbanna

Sylfrekt.

Luis Suárez' holdt scoringsformen ved like med hat trick da Barcelona sikret 6-1-seier over Celta Vigo. Fernando Torres sørget for at Atlético Madrid holder følge i tetstriden etter 1-0 over Getafe.

Barcelona trengte seier mot Celta Vigo søndag for å holde avstanden til serietoer Atlético Madrid på tre poeng.

Seieren hadde de få problemer med å skaffe seg, men i ettertid er det Lionel Messis kontroversielle straffe åtte minutter før slutt som stjeler oppmerksomheten - men mer om det lenger ned.

Lionel Messi ordnet ledelse for hjemmelaget da han skrudde et frispark over muren og i mål etter 28 minutter. Argentineren, som er Barcelonas mestscorende spiller gjennom tidende, kunne med det feire ligamål nummer 299.

Svenske John Guidetti utliknet på straffe seks minutter før pause.

Etter 1-1 til pause så det ut til at katalanerne gikk mot sesongens tredje poengdeling, men da startet superspiss Luis Suárez målshowet.

Hat trick Det var spilt 59 minutter da Messi lekkert vippet ballen til Luis Suárez inne i feltet. Uruguayaneren fikk kontroll, før han avsluttet til side for Celta-keeper Sergio Alvarez.

Kvarteret senere var det MSN-samarbeidet (Messi-Suárez-Neymar) som viste seg fram. Messi dro seg forbi tre mann før han spilte gjennom til Neymar. Brasilianeren rundet keeper og nesten fra dødlinjen la han inn foran mål. Der ventet Suárez, som pirket inn sto 3-1.

Uruguayaneren var ikke ferdig med det.

Åtte minutter før slutt skaffet Messi straffespark. Argentineren gikk fram til straffemerket, men heller enn å skyte la han ballen kort til side til Suárez som satte inn sitt tredje for kvelden.

Forsøket var av samme type som Thierry Henry og Robert Pires prøvde for Arsenal for en del år siden, men i motsetning til de to franskmennene, klarte i hvert fall Messi og Suárez å score.

Uansett er målet kontroversielt. Det er nemlig ikke alle som mener det er god sportsånd å ta en straffe på den måten.

Ivan Rakitic og Neymar noterte seg på scoringslista med hver sin nydelig lobb mot slutten av kampen. Dermed vant Barca 61.

Utfordrerne Fernando Torres brukte bare to minutter på å score Atletico Madrids vinnermål på bortebane mot Getafe. 1-0 betyr at hovedstadslaget står med 54 poeng. Serieleder Barcelona har 57, mens rivalen Real Madrid på tredjeplass står med 53 poeng.

(NTB)