SKUFFET: Lionel Messi. Foto: NTB Scanpix
SKUFFET: Lionel Messi. Foto: NTB ScanpixVis mer

Messis syrlige Island-stikk

Lot seg ikke imponere av VM-motstanderen.

Island fortsetter å imponere en hel fotballverden. Lørdag holdt de stormakten Argentina til uavgjort - 1-1 - i sin første VM-kamp.

Barcelona-stjerna Lionel Messi (30) - kåret til verdens beste fotballspiller fem ganger - fikk det ikke til å stemme. For mens alle ventet på at han skulle svare på Cristiano Ronaldos hat trick i går, var han som en ren skygge av seg selv.

Island holdt ham godt i sjakk, og han bommet i tillegg på et straffespark. Rett og slett en mørk kveld for argentineren.

Men Messi sender et stikk i retning Island:

- De ville ikke spille fotball, sier Messi ifølge AP-journalist Graham Dunbar.

REDDET STRAFFE: Hannes Halldorsson. Dave Shopland/BPI/REX/Shutterstock
REDDET STRAFFE: Hannes Halldorsson. Dave Shopland/BPI/REX/Shutterstock Vis mer

Fornøyde islendinger

- Vi var bedre, og skapte sjanser. Men den straffebommen var vond. Vi trenger ikke å bli gale etter dette. Det er bare starten. Vi visste det kom til å bli tøft, sier Messi.

Han fortsetter:

- Det er klart det er ergerlig, vi fortjente å vinne. Vi må forbedre oss.

For det var keeper Hannes Halldorsson som ble den store helten da han reddet et straffespark fra superstjerna.

SUPERKAMP: Island leverte nok en fotball-bombe med 1-1 mot Argentina i sin første VM-kamp. Tidligere Bodø/Glimt-keeper Hannes Halldorsson reddet straffespark fra Lionel Messi og den islandske forsvarsmuren holdt stand. Arne Scheie og Jonatan Tollås Nation oppsummerer kampen med programleder Øyvind Godø. Vis mer

- Det er en stor dag. Den største. Det er galskap. Det er første kamp i VM, det er en drøm som går i oppfyllelse. Selv om vi ikke vant denne kampen. Men når du snakker med keepere, så blir det ikke så mye bedre, sier Halldorsson til Dagbladet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Arne Scheie hyllet islendingene i Dagbladets VM-sending:

- Det er måten de spiller på, de nekter argentinerne rom. De har et fantastisk midtstopperpar. Og Hannes Halldorsson har den strafferedningen på CVen for livet, sier Scheie.

- Helt ute

NRK-ekspert Carl-Erik Torp lot seg ikke imponere av Messi.

- Han er helt ute. Jeg tror faktisk dette er den dårligste kampen jeg har sett Messi spille, sier Torp i NRKs VM-sending.

Messi bommet også underveis på et straffespark. Det sier litt om presset han er under, mener Torp.

- Det presset han hadde på skuldrene sine på den straffen, fra 44 millioner argentinere, det kjente han. Det er et helt annet press å spille for landslaget, sier Torp.

MESSI ELLER RONALDO? Arne Scheie og Jonatan Tollås Nation diskuterer hvem som er best i verden etter Ronaldos utrolige hattrick i går. I dag er det Argentina og Messi mot Island. Programleder: Øyvind Godø Vis mer