SKUFFET: Lionel Messi. Foto: NTB Scanpix
SKUFFET: Lionel Messi. Foto: NTB ScanpixVis mer

Messis syrlige Island-stikk

Lot seg ikke imponere av VM-motstanderen.

Island fortsetter å imponere en hel fotballverden. Lørdag holdt de stormakten Argentina til uavgjort - 1-1 - i sin første VM-kamp.

Barcelona-stjerna Lionel Messi (30) - kåret til verdens beste fotballspiller fem ganger - fikk det ikke til å stemme. For mens alle ventet på at han skulle svare på Cristiano Ronaldos hat trick i går, var han som en ren skygge av seg selv.

Island holdt ham godt i sjakk, og han bommet i tillegg på et straffespark. Rett og slett en mørk kveld for argentineren.

Men Messi sender et stikk i retning Island:

- De ville ikke spille fotball, sier Messi ifølge AP-journalist Graham Dunbar.

REDDET STRAFFE: Hannes Halldorsson. Dave Shopland/BPI/REX/Shutterstock
REDDET STRAFFE: Hannes Halldorsson. Dave Shopland/BPI/REX/Shutterstock Vis mer

Fornøyde islendinger

- Vi var bedre, og skapte sjanser. Men den straffebommen var vond. Vi trenger ikke å bli gale etter dette. Det er bare starten. Vi visste det kom til å bli tøft, sier Messi.

Han fortsetter:

- Det er klart det er ergerlig, vi fortjente å vinne. Vi må forbedre oss.

For det var keeper Hannes Halldorsson som ble den store helten da han reddet et straffespark fra superstjerna.

SUPERKAMP: Island leverte nok en fotball-bombe med 1-1 mot Argentina i sin første VM-kamp. Tidligere Bodø/Glimt-keeper Hannes Halldorsson reddet straffespark fra Lionel Messi og den islandske forsvarsmuren holdt stand. Arne Scheie og Jonatan Tollås Nation oppsummerer kampen med programleder Øyvind Godø. Vis mer

- Det er en stor dag. Den største. Det er galskap. Det er første kamp i VM, det er en drøm som går i oppfyllelse. Selv om vi ikke vant denne kampen. Men når du snakker med keepere, så blir det ikke så mye bedre, sier Halldorsson til Dagbladet.

Arne Scheie hyllet islendingene i Dagbladets VM-sending:

- Det er måten de spiller på, de nekter argentinerne rom. De har et fantastisk midtstopperpar. Og Hannes Halldorsson har den strafferedningen på CVen for livet, sier Scheie.

- Helt ute

NRK-ekspert Carl-Erik Torp lot seg ikke imponere av Messi.

- Han er helt ute. Jeg tror faktisk dette er den dårligste kampen jeg har sett Messi spille, sier Torp i NRKs VM-sending.

Messi bommet også underveis på et straffespark. Det sier litt om presset han er under, mener Torp.

- Det presset han hadde på skuldrene sine på den straffen, fra 44 millioner argentinere, det kjente han. Det er et helt annet press å spille for landslaget, sier Torp.

MESSI ELLER RONALDO? Arne Scheie og Jonatan Tollås Nation diskuterer hvem som er best i verden etter Ronaldos utrolige hattrick i går. I dag er det Argentina og Messi mot Island. Programleder: Øyvind Godø Vis mer