Messis utrolige sesong fortsatte med nytt hattrick

68 mål overgår Gerd Mullers rekord fra 1973.

(Dagbladet): Barcelona - Malaga 4-1.

Han var kanskje ikke på topp i de avgjørende kampene mot Chelsea i Champions League og Real Madrid i El Clasico, men Leo Messis sesong for Barcelona er i ferd med å slite ut superlativene.

I dag bokførte han sesongens andre hattrick mot Malaga, hans syvende totalt, da katalanerne vant hjemme.

Rekorder etter rekorder
Det fikk ham opp på 68 mål totalt denne sesongen, et antall som slår Gerd Müllers rekord for en europeisk toppklubb. Den ble satt med Bayern München i 1972/73.

IKKE TIDENES FORMDUPP: Lionel Messi setter inn et av sine tre mål for Barcelona i kveld.Foto: SCANPIX/AP/Manu Fernandez
IKKE TIDENES FORMDUPP: Lionel Messi setter inn et av sine tre mål for Barcelona i kveld.Foto: SCANPIX/AP/Manu Fernandez Vis mer

Messis 46 ligamål er også ny rekord i La Liga-sammenheng, og syv hattrick tangerer Cristiano Ronaldos hattrick-rekord - også fra i år.

Han har i tillegg 14 i mesterligaen, to i cupen, tre i den spanske supercupen, ett i den europeiske supercupen og to i klubb-VM, ifølge NTB.

Messi er allerede Barcelonas mestscorende spiller noensinne. Han passerte den 60 år gamle rekorden til Cesar Rodriguez på 232 mål i mars og er nå oppe i 248.

Gullet glipper trolig
Carles Puyol scoret Barcelonas første mål i kampen, mens José Rondon utliknet før Leo Messi startet showet sitt. Messi scoret to fra straffemerket og en i åpent spill.

Messis målrush ser likevel ikke ut til å holde til seriegull. Senere i kveld kan Real Madrid sikre tittelen med seier over europaligafinalist Athletic Bilbao.

Avstanden vil da være syv poeng med to kamper igjen å spille.