Mest alvorlig for Kjær

Prognoser for tre skadde Danmark-spillere.

SKADESJOKK: Simon Kjær var en av tre dansker som avbrøt treninga i dag. Her under gårsdagens økt i Helsingør. Foto: AP/Polfoto/Lars Poulsen
SKADESJOKK: Simon Kjær var en av tre dansker som avbrøt treninga i dag. Her under gårsdagens økt i Helsingør. Foto: AP/Polfoto/Lars PoulsenVis mer

(Dagbladet): Simon Kjær hylte av smerte da han skadet sin ankel på dagens trening med det danske landslaget.

Wolfsburg-stopperen ble straks båret inn i en bil og kjørt til undersøkelser.

Litt tidligere på samme trening i Helsingør måtte Arsenal-spiss Nicklas Bendtner avbryte treninga, også han tråkket over.

Rumpeballe-skade Og på toppen av det hele pådro Groningen-spiss Nicklas Pedersen seg en muskelskade i rumpeballen.

Det danske fotballforbundet DBU har sett seg nødt til å sende ut en foreløpig prognose på spillernes skader i ettermiddag. Og alle tre kan være ute mot Norge om tre dager.

- Det er for tidlig å vurdere de tre spillernes situajson i forhold til EM-kvalikkampen mot Norge i Oslo lørdag kveld, først skal legen avvente ytterlige undersøkelser, skriver DBU.

Stopper Kjærs skade gir danskene mest hodebry, Bendtnes ankeltrøbbel beskrives som et mindre overtråkk.

Leddbåndsskade - Simon Kjær har en alvorligere fotleddsforvridning, med påvirkning av de ytre leddbånd, skriver danskene.

SKADE PÅ SKADE: Daniel Agger ble liggende nede i går, men var frisk og rask på dagens økt. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet.
SKADE PÅ SKADE: Daniel Agger ble liggende nede i går, men var frisk og rask på dagens økt. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet. Vis mer

Oppladningen til den viktige EM-kvalikkampen mot Drillos menn har ikke gått etter planen for Morten Olsen. I går måtte landslagssjefen se Daniel Agger synke sammen i smerte på trening.

Liverpool-stopperen var imidlertid tilbake i aksjon i dag og er klar til kampen lørdag.

Dersom Bendtner og Kjær er uaktuelle mot Norge kan Mads Junker gå inn som midtspiss, mens Mathias Jørgensen og Bo Svensson slåss om rollen som Aggers makker i midtforsvaret.

Landslagssjef Olsen vil komme med en statusrapport på skadene kl. 18 i kveld.