EKSPERT: Danske Michael Laudrup var innom både Real og Barca som spiller, og trente  Real Mallorca forrige sesong. Foto: AFP/Jaime REINA
EKSPERT: Danske Michael Laudrup var innom både Real og Barca som spiller, og trente Real Mallorca forrige sesong. Foto: AFP/Jaime REINAVis mer

- Mest åpne El Clasico på flere år

Laudrup tror på et elektrisk oppgjør.

• Lørdag kl. 22: Se El Clasico på Dagbladet.no

El Clásico-oppgjøret mellom Real Madrid og Barcelona har ikke vært mer åpent på flere år, mener Michael Laudrup.

Lørdag kveld møtes de to erkerivalene for første gang denne sesongen.

Laudrup spilte i både Real og Barcelona i løpet av sin aktive karriere og kjenner begge klubbene svært godt. Den danske fotballegenden synes det er vanskelig å spå utfallet av kampen.

- Det er lenge siden, i hvert fall noen år, at denne kampen har vært så åpen som nå. Jeg aner rett og slett ikke. Jeg holder mest på uavgjort, sier Laudrup.

Med seier vil Real Madrid øke forspranget på Barcelona til seks poeng i spansk 1. divisjon, og José Mourinhos mannskap har i tillegg én kamp mindre spilt.

- Laget vårt er blitt mer stabilt og kompakt, og vi er bedre enn i fjor, sier Real-trener Mourinho.

I form Begge lag har vist solid form i det siste. Real har vunnet sine ni siste seriekamper, mens Barcelona står med 9-0 i målforskjell på sine to siste kamper. Både Real og Barcelona vant sine mesterligakamper i midtuken og er klare for åttedelsfinale.

Barcelona har slitt litt på bortebane i serien, og det styrker sjansene for Real-seier. «Barca» har bare vunnet to av seks bortekamper denne sesongen.

- Real Madrid er kanskje en liten favoritt fordi de spiller på hjemmebane, men det er veldig jevnt, legger den tidligere Malaga-treneren til.

For Real Madrid vil en seier over Barcelona være etterlengtet. Tre og et halvt år er gått siden sist Real Madrid gikk seirende ut av et El Clásico-oppgjør i La Liga. Hovedstadsklubben vant 4-1 7. mai 2008.

Stjerneduell Mange vil følge med på duellen mellom storscorerne Cristiano Ronaldo og Lionel Messi.

Sistnevnte har en imponerende scoringsstatistikk mot Real Madrid. På 15 kamper mot erkerivalen har argentineren 13 nettkjenninger. Ronaldo kan ikke vise til samme scoringsform. Han har tre mål på ni møter med Barcelona. Hans første mål noensinne mot Barcelona kom først i 1-1-kampen i april sist sesong.

(NTB-DPA-Ritzau)