- Mest dumt for Norge

Calle Halfvarsson om Petter-saken.

DUELLANTER: Calle Halfvarsson (t.v.) og Petter Northug har hatt mange harde dueller. Svensken kommer til å savne Northug i verdenscupen til vinteren, men tror konflikten vil løse seg. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
DUELLANTER: Calle Halfvarsson (t.v.) og Petter Northug har hatt mange harde dueller. Svensken kommer til å savne Northug i verdenscupen til vinteren, men tror konflikten vil løse seg. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): - Dette var litt overraskende. Det må jeg si. Men jeg tror det kommer til å ordne seg mellom Petter og det norske Skiforbundet.

- Jeg kan vanskelig se for meg at de nekter en så bra skiløper som Petter Northug å konkurrere. Men jeg skjønner også at dette er en vanskelig sak med mange momenter, sier Petter Northugs erkerival Calle Halfvarsson til Dagbladet.

Skiforbundet valgte i dag å utestenge Northug fra vinterens verdenscuprenn i og med at han ikke har skrevet under den framlagt landslagsavtalen.

- Trenger langrennssporten Petter Northug?

- Ja, på et vis. Han setter jo preg på sporten og konkurransene. Det vil bli et tap om han ikke skulle være med.

- Hva med deg selv, vil du savne ham?

- En vil jo alltid konkurrere mot de aller beste. Og Petter er selvsagt i den klassen. Det er han som legger lista, sier Halfvarsson, som er den svensken Petter aller helst kommer med noen stikk til. Det har svensken tatt med godt humør.

- Det er ikke noe vondt i det. Bare moro, har han tidligere uttalt.

- Om Petter ikke skal gå verdenscupen til vinteren synes jeg det er veldig dumt. Men mest av alt er det jo dumt for Norge, sier Calle Halfvarsson til Dagbladet.