Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Mest kritisk rett etter takeoff

Se hva som gir Anders Jacobsen høy puls.

|||(Dagbladet): Anders Jacobsen og resten av hopperne setter utfor i en fart på ca 100 km.  Men rynker ikke på nesen av den grunn.

- De som ikke har gjort dette før vil regne det som galskap. Men vi har brutt noen mentale sperrer, det er jo noe helt eget å sette utfor i 95 km/t så rett ut i fri luft.

 
Anders Jacobsen hoppet 124 meter i Lysgårdsbakken i går og var nest beste nordmann. Veteranen Roar Ljøkelsøy, som ikke lenger er på landslaget, var lengst av nordmennene med 126 meter. Det ga ham en 11. plass blant dem som ikke er forhåndskvalifisert.

Landslagssjef Mika Kojonkoski var mellomfornøyd med prestasjonene, men fornøyd med at ni nordmenn er kvalifisert til dagens renn.
 
Anders har selv bakkerekorden i Lysgårdsbakken med144 m.

- Vi viser at vi har bredde. Jeg er fornøyd med de unge og med Roar, sier finnen.
 
Olli lengst

Forventningene er skrudd godt opp for de norske hopperne etter Bjørn Einar Romørens seier - og fin laginnsats i verdenscupåpningen i Kuusamo forrige helg. Gårsdagens hopping i OL-bakken fra 1994 viste at alt kan skje.

Kvaliken ble vunnet av Adam Malysz med et hopp på 133,5 meter. Lengst var den finske bråkebøtta Harri Olli med 134 meter.   

- En av drømmene

Vinneren av v-cuppremieren i Kuusamo, Bjørn Einar Romøren sier han er glad for at det ikke var renn i snøværet i Lillehammer i kveld.

- Det var en gjennomkjøring, men jeg hadde vært fornøyd med å hoppe bedre, sier Romøren.  28-åringen hopper i gul ledertrøye for første gang.

- Jeg får håpe det kommer noen for å se på i morgen så en ikke sitter der alene — og lysene går, sier Romøren.

- Det er en av de drømmene man har som skihopper, sier verdensrekordholderen.  

•  Den finske hopplegenden Janne Ahonen klarte å kvalifisere seg til dagens renn med et hopp på 126 meter.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media