- Mest opptatt av å berike seg selv

Tidligere markedsdirektør Birger Hungerholdt sier til Dagbladet at han sluttet fordi Terje Bogen (58) og styret var mest interessert i å berike seg selv.

Hungerholdt var en av Bogens mest betrodde menn i ti år fra 1989 til 1999. Fram til 30. august i fjor jobbet han med ulike prosjekter i Sponsor Service. Han sluttet da for å starte konkurrerende virksomhet gjennom selskapet Interspons sammen med Ole Brokhaug - som også brøt ut av Sponsor Service der han var salgsdirektør de siste to åra.

- Vi så at utgiftene var større enn inntektene. Det er noe som heter «skomaker bli ved din lest». Så lenge vi drev med idrettssponsing, gikk det bra. Det kunne vi. Problemene startet da vi begynte med oppkjøp, reisevirksomhet og kjøp og salg av tv-rettigheter. Kreftene ble brukt på alt annet enn det vi virkelig var flinke på, sier Hungerholdt.

- Det ble brukt altfor mye tid og krefter på å berike seg selv, sier han.

- På hvilken måte skjedde dette?

- Ved å stadig sørge for at aksjene var likvide. Man solgte egne aksjer og hentet inn ny kapital og nye investorer. Hele tida skulle bruden pyntes med tanke på oppkjøp og nye aksjonærer.

- Var det Bogen som bestemte dette?

- Bogen hadde regien og brukte altfor mye tid på dette, men også den tidligere styreformannen, Thorbjørn Høydal, må ta mye av ansvaret for dette.

Hungerholdt sier at han til tross for sin kritikk aldri har hatt noe konfliktfylt forhold til Bogen.

- Jeg lå lavt internt i den siste perioden, mest med tanke på at jeg gikk med planer om å starte for meg selv. Jeg mener at styret får ta hovedansvaret for hvordan dette endte, sier Hungerholdt.

Terje Bogen ønsket i går kveld ikke å kommentere Hungerholdts uttalelser.