Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Mest overraskende at han begynte å dope seg allerede i Danmark

Kurt Asle Arvesen innrømmer at han tvilte på Kjærgaard.

INNRØMMER TVIL: Tidligere sykkelproff Kurt Asle Arvesen sier han til tider tvilte på at Steffen Kjærgaard var ren. 
Foto: Heiko Junge / SCANPIX
INNRØMMER TVIL: Tidligere sykkelproff Kurt Asle Arvesen sier han til tider tvilte på at Steffen Kjærgaard var ren. Foto: Heiko Junge / SCANPIX Vis mer

Kurt Asle Arvesen sier han både har tvilt på og stolt på Steffen Kjærgaard, men det som overrasker mest er at han begynte å dope seg i Danmark.

- Jeg håpet i det lengste vi skulle være skånet for dette i norsk sykkelsport, men slik er det jo ikke. Innimellom har jeg tvilt på Steffen Kjærgaard, men det har også vært perioder da jeg har stolt på ham.

- Likevel vil jeg si at det som overrasker meg aller mest i denne saken er at han begynte å dope seg allerede i Danmark, sier Arvesen til NTB.

Arvesen ga seg etter VM i København i fjor. Da kjørte han for Team Sky. Før det var han i Saxo Bank/CSC, Team fakta, Amica Chips, Riso Scotti og Asics. Etter at den aktive karrieren var over, gikk han over i en stilling som coach, en slags veileder, i Team Sky.

Han kjørte altså aktivt gjennom det meste av den tiden Kjærgaard var sportssjef for de norske syklistene.

Kjent lege Steffen Kjærgaard har innrømmet å ha møtt dopinglegen Michele Ferrari. Nå blir han også koblet mot en annen tvilsom lege, belgieren Georges Mouton.

- Den belgiske legen det snakkes om hørte jeg også om i min tid i Team fakta. Jeg har aldri sett ham eller pratet med ham, men han var en lege som var mye brukt da rytterne skulle sende sine pålagte blodprøver til Det internasjonale sykkelforbundet (UCI), forteller Arvesen.

Han sier til NTB at han har vært gjennom en «stormfull morgen» etter at NTB gikk ut med nyheten om at også Steffen Kjærgaard innrømmet doping med EPO og kortison.

- Det er klart de avsløringene som kommer nå er skadelidende for sporten i øyeblikket, men det er også helt på det rene at den eneste måten å komme til bunns i dette systemet på er å få alt på bordet, mener Arvesen.

Tungt - Jeg skjønner at Steffen Kjærgaard har det tungt akkurat nå, men det kan også hende det er godt for ham å få dette fram, slik at han slipper å leve på en løgn. Han er nok langt nede, men nå kan det jo bare gå en vei - framover, mener Arvesen.

Han legger ikke skjul på at det som nå skjer er veldig surt for de av rytterne som var rene. Arvesen var en av de få.

- Dette var en fortvilet situasjon for meg også, og jeg må jo innrømme at jeg innimellom har følt at dopingmistanker også er blir rettet mot meg. Det er noe jeg ikke kan gjøre noe med, sier Kurt Asle Arvesen til NTB.

Han var sammen med Thor Hushovd den mest profilerte norske syklisten på 2000-tallet og har etappeseirer både i Giro d'Italia og Tour de France.

(NTB)