- Mest sannsynlig at jeg havner i RBK

Odd Grenlands Frode Johnsen har bedt om å få tilsendt et kontraktsforslag fra Rosenborg. - Jeg regner med å høre fra dem i løpet av et par dager, sier Johnsen til Dagbladet.no.

Spissen har selv tatt kontakt med Rune Bratseth i et forsøk på å få fortgang i en overgangsføljetong som har vart i godt over en måned.

- Det er på tide at det skjer noe nå. Denne saken har tatt alt for lang tid, sier 26-åringen bestemt.

Utdannelse viktig

Han vil imidlertid ikke ut med hva han forlanger i kroner og ører.

- Jeg har en formening om hva jeg ønsker meg, men det vil jeg foreløpig holde for meg selv. Det er andre ting enn penger som også er viktige, sier Johnsen, som for tida utdanner seg på Politihøyskolen.

- Forhåpentligvis vil Rosenborg kunne hjelpe meg til å fullføre utdannelsen min senere. Jeg håper også de kan presse på slik at jeg får innvilget permisjon fra skolen, sier Johnsen.

Ingen klausul

I motsetning til hva som var tilfelle med for eksempel John Carew, vil ikke Odd-spissen presse hardt på for å sikre seg en klausul om retten til å forlate RBK til fordel for en utenlandsk klubb. Han sier:

- Utlandet er ikke spesielt viktig for meg. Rosenborg er en flott klubb som jeg er helt sikker på at jeg vil trives i.

Brugge uaktuell

Belgiske Brugge med Trond Sollied i sjefsstolen var lenge inne i bildet som Johnsens nye arbeidsgiver. Disse har imidlertid nå trukket sin interesse.

- Så vidt meg bekjent er det bare Rosenborg som er inne i bildet nå, sier Johnsen, som bekrefter at Brugge trakk sin interesse etter samtaler mellom Sollied og RBK-ledelsen.

- Det har vært dialog mellom de to partene angående meg, men jeg vet ikke konkret hva de snakket om.

Han innrømmer likevel at han godt kunne tenkt seg et tilbud også fra belgierne.

- Jeg var veldig i tvil om hvor jeg helst ville, så det er litt trist egentlig at de ikke lenger er interesserte. Det hadde vært fint med to tilbud så jeg hadde hatt litt å sammenligne med. Men det er langt fra noen krise, sier Frode Johnsen.