Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mester Morten

RAUFOSS (Dagbladet): Søndag om ei uke er det storbakke-VM i Bischofshofen. - Da håper jeg å ha verdens beste nedslag og full klaff i satsen. Det betyr minst fem meter på lengden, sier gårsdagens suverene norgesmester, Morten Ågheim (18), til Dagbladet.

Selv om han var hele 7,5 poeng foran sølvguttene Christian Meyer og Roar Ljøkelsøy i Lønnbergbakken, har han mer krutt på lager.

- Det hele avgjøres på hoppet. Jobben nå er å få enda mer av farten nedover i svevet. Lykkes det, kan det ende med VM-medalje.

- Hoppene i går hadde neppe holdt til en plass på VM-pallen, sier Morten Ågheim.

Var sliten

Han startet sesongen forrykende med to seirer i sesongpremieren på Raufoss. Etter ni plasseringer blant de ti beste i verdenscupen, var han sliten og tok en pause fra v-cupsirkuset.

- Pausen på tre uker var helt nødvendig. Jeg var sliten, tung i kroppen og uten overskudd. Nå har jeg fått ladet batteriene igjen, og føler at jeg er tilbake på hugget. Uten pausen hadde jeg ikke vunnet NM-tittelen i går, sier Morten Ågheim.

Han er læregutt internasjonalt denne VM-vinteren, men viser allerede voksne takter. Sist vinter ble han fjerdemann i normalbakke-NM, og nummer 20 i storbakken. Den første NM-medaljen fikk han i sommer, da han ble andremann i plastmesterskapet i Trondheim.

Ekspertene mener han er best i 90-metersbakker som den på Raufoss.

Tippet som vinner

- Jeg er ikke helt sikker på det. Målsettingen er i hvert fall den samme i dagens storbakkerenn som den var foran seiersrennet i går, sier Morten Ågheim.

Treneren hans på Toppidrettsgymnaset (NTG) på Lillehammer, Halvor Persson, tippet Ågheim som vinner før rennet i går. I dag tror han mest på Tommy Ingebrigtsen. Det gjør også landslagssjef Hroar Stjernen.

  • I går misset Tiger'n fra Byåsen fullstendig i sistehoppet, etter å ha ligget på andreplass etter første omgang. I dag jakter han revansje.
  • For Roar Ljøkelsøy, Christian Meyer, Kristian Brenden og Henning Stensrud er dagens NM siste sjanse til VM-billett. Stensrud ligger dårligst an før rennstart.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media