Mester også på banketten

Etter en lang helgs venting fikk Pernilla Solberg endelig gitt ektemannen og verdensmesteren et etterlengtet seierskyss seint i går kveld.

CARDIFF (Dagbladet): - Denne helga har nesten vært uutholdelig. Nå skal vi slå oss løs, jubler Pernilla Solberg da Petter endelig ankom Subarus seiersbankett på Village Hotel rundt klokka 23 i går kveld. Da hadde det gått i ett for Solberg siden han sikret VM-gullet på den 18. og siste fartsprøven inne i Margam Park i Wales klokka 14.43 i går. Det virket som om hele verden i går ville ha en bit av mannen som ikke bare er Norges første verdensmester i rally - men også den første internasjonale superstjerna i rallyhistorien.

- Jeg tviler på at jeg kommer meg i seng i natt, smiler Petter og gir kona kysset som nesten fikk taket til å lette i jubel inne i bankettsalen.

Mesteren ble møtt med sangen han og Pernilla giftet seg til, skrevet at Petter selv, Dag Kolsrud og Einar Nagell-Erichsen. Da var det ikke mer enn rett og rimelig at Pernilla endelig fikk dele hotellrom med mannen sin igjen.

- Et utrolig liv

Etter banketten med Subaru-teamet var planen å fortsette festen på en nattklubb i sentum av Wales. VM-gullet skulle feires for alt det var verdt.

For det var en lang jakt for å få oppfylt guttedrømmen som gikk i oppfyllelse i går.

- Jeg har kjørt bil siden jeg var seks år gammel. Jeg kan ikke noe annet. Men nå har jeg klart det. Jeg er blitt verdensmester i rally. Jaggu, er jeg blitt verdensmester. Dette er det største jeg har opplevd, nest etter min sønns fødsel, sier Petter Solberg.

Hjemme i Spydeberg var sønnen Oliver (2) i de beste hender hos besteforeldrene.

- Det har visst vært mye stas hjemme også. Vi har fått tekstmelding om at han var blitt sliten av all oppmerksomheten og hadde sovnet tidlig, sier Pernilla Solberg.

- Bedre neste år

Hysteriet rundt Petter Solberg har inntatt proporsjoner få andre idrettsmenn opplever. Han blir dyrket av fansen som følger ham tett.

- Jeg lever et utrolig liv. Jeg er så heldig. Men folk skal også vite at jeg setter pris på all oppmerksomheten. Det er nesten for mye av det gode, sier Solberg.

Midt oppi jubelen så Solberg allerede fram til neste sesong.

- Jeg satser på å bli enda bedre neste år. Nå må jeg speede opp om jeg skal klare å kopiere Tommi Mäkinens fire VM-gull. Det er det neste målet, smiler han lurt. NB! Da Solberg ble hyllet som verdensmester ved seiersseremonien inne sentrum av Cardiff, ville ikke champagnen ut av magnumflaska. Korken ble delt på midten, og det endte med at seiersflaska ble knust i bakken.

Men Petter fikk nok champagne likevel. Subaru hadde sørget for sprudlevann i rikelig monn.

SEIERSKYSSET: Pernilla og Petter Solberg viser ekte følelser på banketten.