Mesteren vil ha mer

SEVILLA (Dagbladet): - Jeg tror jeg kan løpe på 42 sekunder hvis jeg får de rette forholdene, sier Michael Johnson. I går satte han v-rekord på 400 meter, og har vunnet alt som er. Men er stadig sulten på mer.

32-åringen var i kjempehumør etter å ha slettet den 11 år gamle 400-rekorden.

- Jeg konsentrerte meg bare om å gjøre det treneren min sa, det vil si gå ut i riktig 200-meter fart og dernest bare holde farten lengst mulig inn. Jeg visste når jeg passerte 200 meter at dette ville gå bra og at det kunne bli rekord.

Det ble det - 43.18.

Sydney

- Du sa tidligere i år at verdensrekord på 400 meter var målet. Du har gull i OL og VM. Hva er ditt neste mål?

- Det er OL i Sydney. Dette løpet motiverer meg, men for øvrig: Søndag skal jeg løpe stafett. Jeg gleder meg, og vi skal gjøre alt vi kan for å sette verdensrekord der også.

- Har du tvilt på at du ville klare å komme tilbake etter skadene?

- Nei, egentlig ikke, men dette året er det første hvor jeg har begynt forberedelsene uten skader. Jeg ble skadd i Stockholm og har brukt tida fram til nå på å forberede meg. Ikke jeg, men andre har tvilt på meg, spesielt da jeg ble skadd i Oslo i 1997.

På spørsmål om hvilken verdensrekord han setter høyest av 200 (19.32) og 400 meter, svarte han:

- Ingen tvil om at det er 400 meter. Det er et mye vanskeligere løp med mange faser som det tar år å lære.

Gullsko

Michael Johnson er ved siden av Maurice Greene Nikes viktigste markedsobjekt, og da han ble bedt om å kommentere sine gullsko, sa han bare: - Vi holder på å utvikle en helt ny sko som vi skal lansere i Sydney, men de fungerer jo bra de jeg har også...

KONGE: Michael Johnson vant som han ville og satte verdensrekord i samme slengen.