Du leser nå Dagbladet Pluss

Mesterfabrikken som skapte Warholms rival

Rai Benjamin er den siste sensasjonen til å ha kommet ut av University of Southern California. Amerikaneren ble slått i den første duellen mot Karsten Warholm, og er skråsikker at verdensrekorden står for fall. Og det er han selv som skal ta den.

STJERNE: Rai Benjamin er tidenes tredje raskeste på 400 meter hekk, og har planer om å stjele både VM- og OL-gullet fra Karsten Warholm. Foto: NTB Scanpix
STJERNE: Rai Benjamin er tidenes tredje raskeste på 400 meter hekk, og har planer om å stjele både VM- og OL-gullet fra Karsten Warholm. Foto: NTB ScanpixVis mer

ZÜRICH (Dagbladet): 400 meter hekk har på kort tid utviklet seg til den kanskje aller mest kompetitive øvelsen i friidrettsverden. Tre av tidenes fire raskeste mennesker på distansen er aktive i dag, og både Abderrahaman Samba (24), Karsten Warholm (23) og Rai Benjamin (22) har en lang karriere foran seg.

Yngst av de alle er amerikanskfødte Benjamin, som Warholm nylig beskrev som «et udyr på banen». Og det er ikke til å legge skjul på at det er noe helt spesielt med multitalentet fra New York.

Dagbladet møtte løpsfantomet til en prat i Zürich, og 22-åringen avslører at han har skumle hensikter for framtida.

Skråsikker på verdensrekord

Han føler seg skråsikker på at Kevin Youngs verdensrekord fra 1992 på 46.78 kommer til å ryke snart, og i Benjamins hode er det han som skal ta den.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

UT ÅRET*

KUN I SEPTEMBER

100 kr

(0,83 kr per dag)

KJØP UT ÅRET*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UT ÅRET* 100 kr ut året. 0,83 kr per dag.

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris måned etter tilbudsperioden (99,-/måned) Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE**

PRØV PLUSS

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE**

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE** 1 kr for første uke. 0,14 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr for 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr for 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (449,-/6 mnd) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris måned etter tilbudsperioden (99,-/måned) Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • **Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris uke etter tilbudsperioden (55,-/uke) Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Øvrige abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.