Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mestergutta på tur

BARCELONA (Dagbladet): Manchester United ankom Spania i Concorde i går kveld. I morgen kveld skal Mesterliga-tittelen avgjøres. Konger, tenkte jeg - én kamp fra himmelen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men da Alex Ferguson plantet rumpa si ved siden av Ronny Johnsen på bagasjebåndet, minnet det mest om gutta på tur. De var bare ikke fullt så taletrengte.

- Det er dette som er den store kampen, men jeg tror nok at jeg starter på benken, sier Ole Gunnar Solskjær til Dagbladet.
Og så smiler han plutselig rått. For bak meg står Alex Ferguson med den høyre pekefingeren over leppene. Og da blir det sånn.

Og det samme kan det være. For med to pokaler på hylla og en i fokus er det jo åpenbart hva dette handler om. Og da David Beckham som siste United-mann lørdag ettermiddag ruslet ut av Wembley med FA-cupen slengede fra høyrehanda, var veien til dusjen et bilde på hvorfor dette laget sansynligvis vinner The Treble!

Manchester United, som ikke har tapt i 1999, får ikke nok.

Og:

Med Ferguson som far blir de nullstilt på kommando.

Banen har skrumpet

Men - og dette hadde sjøl ikke snart Sir Alex Ferguson regnet med:

Da himmelens flotteste fugl tok Barcelona-bakken med et drønn klokka 18:17 både spansk og norsk sommertid i går kveld, fløy den rett inn i en storm av lumske triks og det engelsk media i dag omtaler som Bayern Münchens forfordeling av UEFA. For finalearenaen Nou Camp - som normalt måler 72 meter i bredden - vil bare være 68 meter fra sidelinje til sidelinje i morgen kveld. Og skulle du være i tvil, så er årsaken til dagens krigstyper på balløya følgende:

Olympiastadion i München - Bayerns hjemmebane - er 68 meter bred.

Alex Ferguson ville ikke begi seg ut på verbal krigføring i går kveld. At Ryan Giggs og David Beckham kan miste noen meter boltreplass for tempo-finter og utskytning av fotballspillets mest presise missiler, orket han ikke å bry hjernen med. Han bare smilte og skrev autografer mens han våket over spillerne sine.

4,4 mill. for seier

Og hvorfor ikke? Alex Ferguson er nemlig lovet 4,4 millioner norske kroner i bonus hvis United slår Bayern München. - Klarer vi dette og vinner The Treble, vil det være som å svare riktig på 100 av 100 spørsmål til eksamen, sier Ferguson. - Og som jeg har sagt en god del ganger den siste tida - disse gutta kan klare det. Det er mulig andre er forundret, men sjøl sluttet jeg å være det for lenge siden.

Og:

- Kommer vi hjem med det store trofeet, vil taket løfte seg på Old Trafford.