Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mesterhjernen Anja er aldri fornøyd

Skaper usikkerhet i Larvik.

ALDRI FORNØYD: Anja Andersen har fylt premieskapet til Slagelse, og nå jakter hun nye titler med København. Hun tillater seg aldri å være fornøyd.Foto : Bjørn Langsem/DAGBLADET.
ALDRI FORNØYD: Anja Andersen har fylt premieskapet til Slagelse, og nå jakter hun nye titler med København. Hun tillater seg aldri å være fornøyd.Foto : Bjørn Langsem/DAGBLADET. Vis mer

||| LARVIK (Dagbladet): Anja Andersens København har spilt 13 kamper denne sesongen, og de har vunnet alle sammen.

Men tro ikke at treneren er fornøyd av den grunn.

- Jeg blir aldri fornøyd, sier hun til Dagbladet.

Og smiler. For smilet er stort sett alltid på lur. Den tidligere Bækkelaget-spilleren har fortsatt temperament, men hun er blid som ballen er rund utenfor banen.

Jakter revansje
Men altså ikke helt fornøyd.

Det er bare noen måneder siden FCK møtte Larvik i cupvinnercupfinalen. Da vant Larvik «hjemme» i Drammen, men de tapte i den danske hovedstaden og røyk på målforskjell. Pokal til tross, Andersen ønsker revansje for tapet i den første av de to finalekampene.

- Nå forventer jeg å få de to poengene jeg ikke fikk sist. Da tapte vi, og nå vil jeg gjerne har revansje, sier hun.

- Hvorfor er du ikke fornøyd etter 13 strake seire?

- Jeg jobber hele tida med å forbedre laget mitt, og det er stadig nye ting jeg vil vi skal bli bedre på. Derfor blir jeg aldri fornøyd. Det er alltid noe vi kan gjøre bedre, sier Andersen.

Som i går kom tilbake til Larvik, hvor hun som Bækkelaget-spiller utkjempet mange kriger mot Larvik-jentene. Nå er hun klar for en ny - fra trenerbenken.

Roser Anja
Larvik har, som København, vært helt suverene i sesongstarten. Bare seire gir god selvtillit, og det trengs mot danskene - spesielt med tanke på at LHK har ei lang skadeliste og bare 11 spillere tilgjengelig i kveld.

- Det er alltid vanskelig å møte FCK og Anja. Hun er verdens beste til å stokke om på laget, og du vet aldri hva du møter. Det er ingen som er bedre enn henne til dette, sier trener Karl Erik Bøhn til Dagbladet.

Et blikk på merittlista til Anja Andersen forteller det meste. Hun vant alt med Slagelse, blant annet to Champions League-titler. Nå er hun i ferd med å bygge et nytt storlag, og målet er derfor like selvfølgelig som det er vanskelig - en ny Champions League-triumf.

Bøhn har sett de fleste kampene de danske serielederne har spilt så langt i sesongen, og har også de to møtene fra mai friskt i minne. Likevel er han spent på hva som venter.

- Det er nye ting hele veien og nettopp det er styrken hennes, sier Bøhn.

Det han derimot vet er at Larvik slipper å møte Cecilie Leganger. Hun skremte vettet av LHK-spillerne i den avgjørende finalen, men er nå langtidsskadd.

Lover Linka juling
En av dem han må finne seg i å møte, er Linn-Kristin Riegelhuth. Hun spilte sine siste Larvik-kamper mot nettopp København forrige sesong, og nå er hun tilbake i byen.

- Hun er en fantastisk spiller og ikke minst veldig ivrig på å lære, og det var viktig for meg, sier Anja Andersen.

- Det er hyggelig å være tilbake og det blir gøy å møte dem, sier Linka til Dagbladet.

LHK-jentene er derimot fast bestemt på at det ikke skal være spesielt hyggelig for Riegelhuth og hennes nye lagvenninner på banen. De lover en krig om hver eneste ball, og vennskapet legges til side i 60 minutter.

- Hvis hun spiller på kanten, skal jeg ikke være snill med henne. Hun får ikke noe gratis og må regne med at vi ikke er venner på banen. Det skal smelle litt, sier Kari Mette Johansen til Dagbladet.

Scorer mindre
Under gårsdagens trening snakket trener Karl Erik Bøhn om at de må kjempe for hver eneste ball som om den er den siste. Hver eneste takling er den viktigste, for det kommer trolig til å bli tett og jevnt i Arena Larvik.

- Linn-Kristin får nok applaus før kampen, men vi skal ikke bære henne på gullstol. Vi gleder oss til å kjenne på henne og hun skal få en tøff mottakelse på banen, sier Bøhn.

Linka var en storscorer av rang i Larvik og lagde 2030 mål på sju sesonger, men hun har ikke puttet så mye som vanlig i Danmark.

- Hun brukes litt annerledes der, og hun har vært toppscorer de gangene det har vært nødvendig. Anja bytter mye om på laget, for de har en stor og bred stall. Derfor har Linn-Kristin også sittet mer på benken enn hun pleier, sier Bøhn.

I kveld ønsker nok Linka seg mest mulig spilletid, foran sitt gamle publikum.

Men så gjenstår det å se hvordan mesterhjernen Anja tenker.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media