Mesterlag på gang

Selv om Storhamar topper tabellen, er det ingen på Hamar som tar av.

HAMAR (Dagbladet): - Vi er et mesterlag, men har mye å gå på spillemessig. I går løsnet det endelig i overtallsspillet, mens verken tempoet, spillevendingene eller avslutningene var bra nok, sier banens bestemann, Pål Johnsen (27,) til Dagbladet.

Likevel holdt det til en klar tremålsseier mot Stjernen. Johnsen gikk av isen med tre målgivende pasninger og én scoring, og viste sporadiske glimt av at storformen er i anmarsj.

Vil på landslaget

I fjor var han ikke god nok for VM.

- I år vil jeg på landslaget igjen. Jeg har heller ingen planer om å forlate Hamar. Tidligere har jeg spilt både i Leksand og Skellefteå, men nå er det bare Storhamar som gjelder. Jeg trives for bra på Hamar til å dra noen andre steder, sier Pål Johnsen.

Etter at veteranen Ole Eskild Dahlstrøm hadde skutt Storhamar i ledelsen, styrte hjemmelaget kampen helt til siste periode. Da tok serielederen kvelden, til stor skuffelse både for Storhamar-trener Petter Salsten og publikum.

- Vi fikk den starten vi håpet og var strålende i power-play, men sluttet å spille etter andre periode. På hjemmebane foran to tusen tilskuere skal vi stå på hele veien. Selv om vi topper serien, er det ingen i klubben som tar av. Det er nok av ting å forbedre, sier Petter Salsten.

Fullt tempo

Geir Svendsberget var kveldens eneste tomålsscorer.

- Vi har bra flyt, men har nok spilt bedre før. Forskjellen fra siste sesong er at vi spiller med fire femmere, og kan kjøre med fullt tempo hele tida. Laget har heller ikke vært så bra trent noen gang som nå, sier Geir Svendsberget.

Tre av Storhamar-målene i går kom i overtallsspill. Stjernen, som fikk backen Jonas Gabrielsen skadd i første periode (vridning i kneet), scoret én gang i spill fem mot fire. Hele sesongen har det stokket seg for Stjernen når laget har hatt én spiller mer på isen.

Nå er håpet at kanadieren Dale Jago (35) skal styre laget mot bedre tider. Han kommer til Fredrikstad søndag, og er sannsynligvis spilleklar i løpet av et par uker.

MATCHHELT: Storhamar-senter Pål Johnsen (nærmest keeper) var gårsdagens store spiller på Hamar. Fra venstre hjemmelagets tomålsscorer Geir Svendsberget, Stjernen-backen Kevin Berg og keeper Kimmo Kytölaakso.