Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mesterlaget

Her er et bortimot uovervinnelig mesterlag, basert på Dagbladets inntrykk fra årets Tippeliga. Stammen er naturligvis fra Rosenborg, men også fra fiaskoene Lillestrøm og Tromsø har det kommet lysglimt i form av dyktige spillere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Av ØYVIND A. MONN-IVERSEN

Dagbladet har naturligvis lett etter de dyktigste fotballspillerne fra årets Tippeliga.
Men de skal også passe til hverandre, og framstå som den best tenkelige enheten. Derfor er også flere spillere prioritert fordi de utfyller andre på laget.
Målet har vært å ta ut det beste laget , ikke nødvendigvis de 11 beste spillerne.
Dagbladets lag har balanse og fleksibilitet, fart og spisskompetanse. Og naturligvis et offensivt og optimistisk utgangspunkt i en 3- 5- 2- formasjonslash;m i 1997. En rekke ganger har han reddet et vaklende LSK- forsvar, og han har stort sett unngått blemmene som Grodås fikk mye kjeft for.
  • Konkurrenter: Frode Olsen (Stabæk) og Thomas Myhre (Viking). Stabiliteten avgjør.
  • Har lenge vært en del av et stort sett solid Tromsø-forsvar. Meget tøff og energisk spiller som denne sesongen har overbevist såpass at også Drillo har fattet interesse.
  • Konkurrenter: Dmitrij Barannik (SIF) og Per-Ove Ludvigsen (Brann). Alder og utviklingsmuligheter avgjør.
  • Årets spiller i alle seriøse kåringer. Ekstra imponerende i en tid da Norge markerer seg som en nasjon av spisser og offensive midtbanespillere. Men Hoftun har mye av det siste i seg også. Langt på vei komplett, og den første som ble plukket ut på vårt lagh;yt Tippeliga-nivå. Elsker fortsatt løpsdueller, og har nesten til gode å tape en. Toppfarten og rutinen gjør ham til et naturlig valg i vår forsvarstreert voldsomt rykk, frekkhet og en utmerket miks av defensive og offensive egenskaper. På høyresida av Dagbladets midtbanefemmer får han utnyttet alt. Heggem har spilt flere toppkamper i Mesterligaen, men framstår likevel som ganske uferdig. Det sier alt om muligheteneoverbevisende kvaliteter. På Dagbladets midtbane blir han et viktig balansepunkt med sin robusthet og taklingsstyrke. Han er pasningssikker med begge bein, god i lufta, guffen i spillestilen, og ganske målfarlig på en utmerket måte. Styrer RBK med fornuft og presisjon, og spiller aldri dårlig. Ståle Solbakken er en jevnbyrdig konkurrent, bortsett fra på ett viktig område: Bent har spilt på et mesterlag - Ståle på en fiasko=10>Arbeidssom og løpssterk - og undervurdert med ball. Får ikke alltid utnyttet løpsstyrken på et RBK som stort sett presser i Tippeligaen, men gjør det desto bedre internasjonalt. Det er mange fine pasningsføtter på Dagbladets lag, derfor velger vi Strands løpsstyrke foran kollega Runar Bergs silkefoti er han en av landets beste fotballspillere. Som skapt til å være bindeledd mellom midtbane og angrep. Har rutine til å bestemme framdriften, og oversikt, frekkhet og teknikk til de avgjørende løsningene.
  • Konkurrenter: Kjetil Løvvik (Brann).
  • Toppscorer i Eliteserien. Etter et par heseblesende startmåneder i RBK, fikk han etter hvert justert seg opp mot sitt beste. Er råsterk, og dunker til med kraft og offervilje - med begge bein og med hodet. Alltid involvert i store målsjanser. Konkurrenter: Harald Brattbakk (RBK).
  • Fart, teknikk og gjennombruddsevne på meget høyt nivå. Mer suksess mot markeringsforsvar i E-cupen enn mot velutviklede soneforsvar her hjemme, men Diallo har likevel vist sin store kapasitet ved flere anledninger. Det mest interessante lokkemiddelet LSK har overfor en topptrener.
  • Konkurrenter: Lasse Olsen (SIF), Mini (RBK).

Steinar Nilsen, Tromsø

Erik Hoftun, Rosenborg

Sigurd Rushfeldt, RBK

Mamadou Diallo, LSK

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!