Mesterlig- ahh!

MALLORCA (Dagbladet): Real Mallorca- Molde 1- 1. Disse gutta er historiske. Norge har to lag med i Mesterligaen etter Andreas Lunds utlikning klokka 23.09 i går kveld.

- Helt ubeskrivelig. Jeg rakk ikke å bli nervøs før straffen. Jeg vil ha Manchester United i gruppa, sier den største av alle heltene i går.

- Jeg er stolt og rørt over det disse gutta gjorde. Men vi fortjente å spille 1- 1 og gå videre til Mesterligaen, sier trener Erik Brakstad.

Det handler om norske gutter fra en liten by i Møre og Romsdal. De jublet fortsatt som ville i garderoben en time etter kampslutt. De trengte den tida for å frigjøre seg fra oksygenmangel. Lille Karl Oskar Fjørtoft holdt på å svime av før pressekonferansen. Han dominerte midtbanen mot et lag med fem spanske og en kamerunsk landslagsspiller.

- Det var så varmt utpå der. Jeg er så sliten. Klarer ikke å tenke, sier han, mens svetten renner i dammer på gulvet - 15 minutter etter kampen.

Moden for landslaget

I dag får han kanskje mer å tenke på. Trener Erik Brakstad mener han er moden for landslaget. Nils Johan Semb mangler Ståle Solbakken og Kjetil Rekdal før dagens landslagsuttak for kampene mot Albania og Slovenia. Bare Bent Skammelsrud står på lista...

- Karl Oskar er en internasjonal spiller, sier Brakstad.

- De får suge på karamellen i natt. Men klokka 11.00 i morgen er det trening på stranda, sier han.

For Andreas Lund bør det holde med en svømmetur. Målet hans er verdt rundt 30 millioner kroner for Molde Fotballklubb. De fikk 28 millioner for Trond Andersen, og har håvet inn flere årsbudsjett på få uker.

- Redder klubben

- Dette redder klubben ut av en vanskelig økonomisk situasjon. Det målet var mye større enn å komme inn på landslaget og avgjøre. Det er disse guttene jeg spiller med til vanlig. Det største jeg har opplevd, sier han.

Trener Erik Brakstad satt skutt og utslitt på pressekonferansen.