<strong>TOTAL FORVANDLING:</strong> Ann Kristin Flatland har bare unntaksvis glimtet til med gode plasseringer i tidligere sesonger, men nå har hun to pallplasseringer på noen få uker i verdenscupen. Og ut av ingenting har Tora Berger fått selskap som et norsk, kvinnelig medaljehåp. 
Foto: Heiko Junge / Scanpix .
TOTAL FORVANDLING: Ann Kristin Flatland har bare unntaksvis glimtet til med gode plasseringer i tidligere sesonger, men nå har hun to pallplasseringer på noen få uker i verdenscupen. Og ut av ingenting har Tora Berger fått selskap som et norsk, kvinnelig medaljehåp. Foto: Heiko Junge / Scanpix . Vis mer

- Mesterlig, Ann Kristin

Plutselig har Norge fått et nytt medaljehåp i skiskyting.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): For noen uker siden virket det utenkelig at noen andre norske skiskytterjenter enn Tora Berger kunne hevde seg i Vancouver-OL.

Det absolutte lavmålet ble nådd 6. januar, da et norsk stafettlag uten Berger endte på en begredelig 10. plass, over seks minutter bak vinneren Russland. NRK-ekspert Ola Lunde tok til orde for at Norge burde droppe å sende stafettlag til OL i det hele tatt, men i etterkant har han måttet spise ordene sine.

For plutselig har Norge fått et nytt medaljehåp ved siden av Tora Berger.

To dager etter Lundes tirade kom Ann Kristin Flatland på pallen for første gang i et verdenscuprenn, og på dagens jaktstart i Anterselva gjentok hun bedriften.

Med 19 treff på 20 skudd gikk hun seg opp fra fjerde- til tredjeplass, bare slått av tyskerduoen Andrea Henkel og Magdalena Neuner.

Flatland åpnet med en bom på første liggende, men derfra og inn var hun altså feilfri. Og på siste skyting holdt hun hodet kaldt der konkurrentene hennes skjøt på seg en strafferunde. 

- Mesterlig skyting av Ann Kristin, kommenterte Ola Lunde etter den siste serien.

I tillegg til å være sikker på standplass har Flatland utviklet seg fra å sjanseløs i sporet i tidligere sesonger til å matche de aller beste nå.

Henkel vant 23,3 sekunder foran Neuner, mens Flatland kom i mål 44,9 sekunder bak. Simone Hauswald fra Tyskland tok fjerdeplassen, ett minutt og 12 sekunder etter landskvinnen Henkel.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer