Mesterlig, Ljungberg

LONDON (Dagbladet): Freddie Ljungberg har spart opp det nødvendige målkruttet til å cruise Arsenal inn til ligagull. I går kveld skjedde det igjen: Svensken laget sitt sjette viktige mål på fem kamper.

Ljungberg er ikke en mann som sier for mye når han blir stoppet for å fortelle alt og vise følelser, sjøl om Arsenal er i ferd med å vinne årets Premier League.

- Jeg spiller på et godt lag, sa Ljungberg. Han har rett i det utsagnet.

Arsenal leder nå med fem poeng på Manchester United som de møter neste onsdag på Old Trafford. Gunners trenger ett poeng i denne og de er ligavinnere.

- Det tenker vi ikke på, nå må vi tenke fram mot lørdag og cupfinale, sa Ljungberg som fryktet Bolton.

- Denne kampen visste vi ville bli tett og hard. Derfor var det viktig for oss å score tidlig og først. Det klarte vi, sa rødtoppen som ordnet 1- 0 etter 36 minutter. Via stolpen.

Etter pasning fra den hollandske silkefoten til Dennis Bergkamp. Samme mann spilte også fram Sylvain Wiltord som sørget for 2- 0.

Vil vinne noe

På spørsmål om Freddie var klar over at han var med på å skrive Arsenal-historie, svarte svensken:

- Det betyr ikke akkurat så mye nå. Jeg har ikke vunnet noe med denne klubben, det vil jeg og det er det som betyr noe.

  • For de som drømmer og bråvåkner i angst av statistikker: Arsenal har nå scoret i samtlige Premier League-kamper denne sesongen. Seieren i går var klubbens sjuende på rad borte, og de har tatt 33 poeng av 33 mulige på de siste elleve kampene. Fortjener de gull eller fortjener de ikke gull?

Freddie Ljungberg har sørget for seks mål på de siste fem kampene. Han takket Bergkamp for alle.

Sjampis-svenske

- Jeg tenker ikke så mye over at jeg har scoret, men jeg må takke Dennis Bergkamp. Det er han som spiller meg fram.

Ljungberg fikk sin tredje Magnumflaske med champagne på rad, som «Man of the Match», i går kveld. Han deler den nok med Bergkamp. Paret Ljungberg & Bergkamp har vært dødelige våpen for Arsenal den siste måneden. Ljungberg har scoret mot Charlton, Tottenham, West Ham og i går mot Bolton. Alle pasningene har vært geniale og skreddersydde, signert Bergkamp. Han sier det så smått begynner å lukte sesongen 1998, men han tar ingenting på forskudd.

- Etter denne kampen, er det lørdag som teller når vi skal spille cupfinale mot Chelsea, og så skal vi til Old Trafford neste onsdag, sa Bergkamp som var med sist da Arsenal vant The Double, i 1998.

  • Ifølge klisjéordboka kan ligainnspurten beskrives slik: Arsenal sitter komfortabelt i førersetet da to kamper gjenstår.

Liverpool står igjen på gårdsplassen uten muligheter, mens Manchester United fikler med ytterdøra på den røde og hvite limousinen.

FREKK OG FREDDIE: Freddie Ljungberg var i går kveld frampå med foten igjen og sørget for et viktig Gunners-mål. - Vi vet hva vi har foran oss av viktige kamper, og vi tar ingenting på forskudd, sier Ljungberg.