Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mesterlig, Northug!

Viste VM-form i prøve-OL.

OL-TEST: Petter Northug går alle de tre distansene under helgas prøve-OL i Sotsji. Foto: AFP/NTB Scanpix
OL-TEST: Petter Northug går alle de tre distansene under helgas prøve-OL i Sotsji. Foto: AFP/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg må bli i bedre form hvis jeg skal ha noe i VM å gjøre. Dette hadde ikke holdt til noen medalje i VM, sa Petter Northug etter sine to NM-løp sist helg.

Så trosset han landslagsledelsen og reiste til Sotsji for å gå tre renn i prøve-OL.

Om Northug undervurderte sine NM-prestasjoner, eller om formen har utviklet seg positivt etterpå, skal være usagt. I hvert fall leverte 27-åringen en perfekt fristilsprint i Sotsji i dag.

Skriftlig advarsel I prologen var han riktig nok beskjeden, med en 16.-plass. Men allerede i kvartfinalen viste han at formen er bra ved å styre heatet fullstendig. Faktisk styrte han det for bra, mente juryen, som ga ham en skriftlig advarsel for å ha sperret en konkurrent.

Også i semifinalen styrte Northug begivenhetene, og i finalen viste han nok hvilken slugger han er. Han la opp løpet perfekt, kom som nummer to inn på oppløpet, og i spurten var det ingen som hadde noe å svare med.

Dermed tok Petter Northug sin 15. verdenscupseier i karrieren.

- Den tøffeste løypa - Det er veldig interessant å være her i løypa. Dette er kanskje den tøffeste sprintløypa jeg har gått i, og det er fantastisk å vinne her. Ikke minst når det er tre russere i finalen, sier Northug i seiersintervjuet med FIS.

Dario Cologna fra Sveits ble nummer to i den knalltøffe OL-løypa, mens David Hofer fra Italia tok tredjeplassen. De tre russerne i finalen måtte med andre ord ta til takke med de tre siste plassene.

Anders Gløersen ble slått ut i semifinalen og endte som nummer ni i konkurransen.

VM-klare Ola Vigen Hattestad røk altså ut i prologen, i likhet med VM-reserve Øystein Pettersen. Niklas Dyrhaug, John Kristian Dahl og Kent Ove Clausen klarte heller ikke å kvalifisere seg for kvartfinale.

Jönsson-fiasko Den største overraskelsen var likevel at den svenske VM-favoritten Emil Jönsson ble slått ut i prologen. Det samme gjorde en annen sterk svenske, Teodor Pettersson.

I morgen er det 30 km fellesstart med skibytte i Sotsji.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!