Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mesterlig opphenting av Petter Solberg

Rallykongen på andre plass etter feil med turbotrykket.

KLATRING: Petter Solberg klatrer på resultatlista etter bilproblemer. Foto: EPA/REPORTER IMAGES/SCANPIX
KLATRING: Petter Solberg klatrer på resultatlista etter bilproblemer. Foto: EPA/REPORTER IMAGES/SCANPIX Vis mer

Den norske rallystjernen vant første fartsprøve overlegent, men måtte nok en gang stri med mekaniske problemer. På annen prøve mistet spydebergmannen trykket i turboen, og med sterkt redusert motorkraft tapte Solberg 40 sekunder. Dermed forsvant han ti plasseringer ned på resultatlisten. Men innen neste fartsprøve stoppet nordmannen langs veien og reparerte feilen selv. Så startet opphentingen. — Jeg skjønte ganske fort hvor feilen lå og stoppet ved første anledning for å se hvor galt det var. I verste fall kunne det ha vært hull i trykkslangen, men den var bare hoppet av. Etter å ha fått den på plass, visste jeg at alt var i orden igjen, sa Petter Solberg.
Klatret Med samtlige tider innenfor topp tre resten av fredagen, klatret Petter Solberg sakte, men sikkert mot toppen igjen og avsluttet på annenplass. Han hentet inn tre sekunder på teten. — Jeg er fornøyd med å ligge på annenplass, men vet samtidig at jeg ville ha ledet uten problemet på annen fartsprøve, slo 36-åringen fast. Kun sjudobbelt verdensmester Sebastien Loeb greide å matche tempoet til Solberg og endte dagen 33,2 sekunder foran. Det betyr at Solberg starter bak Loeb på lørdagens fartsprøver, noe som kan være en fordel. Nordmannen kan da manøvrere bilen ut fra sporene til Loebs Citroën, og han får også franskmannens tider å måle seg mot. Mikko Hirvonen er treer, ytterligere 20 sekunder bak Petter Solberg. Han følges tett av Sebastien Ogier, som har vunnet de siste to VM-rundene. Mads Østberg er nummer seks, 1.04,7 minutt bak Loeb.

Tok fyr Henning Solberg greide ikke å fullføre første dag etter at bilen hans tok fyr like før målgang på tredje fartsprøve. Også Eyvind Brynildsen i S2000-klassen var uheldig, ødela motoren og måtte bryte. Flere enn ett dusin biler stoppet på fredagens fartsprøver. Så mange biler måtte ha hjelp at det ikke fantes nok bergingsbiler i området til å frakte havarerte rallybiler tilbake til serviceparken i Olbia. Rallyet avsluttes søndag.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media