Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mesterlig oppreisning

Det er mange måter å svelge skuffelse på. Ole Einar Bjørndalen svelget sin med å være fullstendig suveren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Folkets idrettspris: Se de 12 kandidatene og gi din stemme!

(Dagbladet.no): Bjørndalen innrømmet aldri direkte at nedturen i Torino-OL var en stor skuffelse for ham. For oss som var til stede, var det likevel ikke spesielt vanskelig å lese ansiktrsuttrykket hans og tolke kroppsspråket:

Han kom til OL med større ambisjoner enn sølv. Men det var det som skjedde etter OL, som gjør at denne reportasjen står på trykk. I stedet for å grave seg ned i OL-skuffelsen, reiste Ole Einar seg på en måte som bare sanne mestere er i stand til.

Måten han avsluttet sesongen og vant verdenscupen på, gjør ham udiskutabel som kandidat til Folket Idrettspris.

Det perfekte løp

Peksjonisten fortsatte jakten på det perfekte løp, og fikk orden på både ski og skyting til verdenscupsinnspurten. Seirene kom som perler på en snor, Bjørndalen vant på imponerende vis seks av de åtte verdenscuprenn etter OL.

Først i Pokljuka, hvor han vant både sprinten og jaktstarten. I finske Kontiolahti vant han jaktstarten igjen, fra startnummer 16.

Kollen-konge

NUMMER 1: Ole Einar Bjørndalen har bevist han er verdens beste skiskytter. Han vant verdenscupen suverent. Foto: SCANPIX
NUMMER 1: Ole Einar Bjørndalen har bevist han er verdens beste skiskytter. Han vant verdenscupen suverent. Foto: SCANPIX Vis mer

Sesongavslutningen på hjemmebane i Holmenkollen, ble en ren parademarsj. Først utklasset han konkurrentene på sprinten, til tross for en bom. Med seier på jaktstarten ville verdenscupen være avgjort.

Den nærmeste utfordreren i kampen om sammenlagtseieren - Raphael Poiree - ga opp og stilte ikke engang til start. Bjørndalen vant oppskriftsmessig 5,7 sekunder foran polske Tomasz Sikora.

Dagen etter toppet han det hele med å vinne fellestarten også. Hans 63 verdenscupseier i karrieren!

-  Det ble en flott sesong likevel. Klart det er stort å vinne verdenscupen, sa Bjørndalen etter showet i Holmenkollen. Det hører også med til historien at han vant sammenlagt etter å ha stått over sju av de tellende rennene! Bare sanne mestre leverer slike prestasjoner.

Stem her!

image: Mesterlig oppreisning

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!