Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mesterliga neste

STABEKK (Dagbladet): I går ettermiddag kom Stabæk-styret ut fra møterommet med ferdigsnekrede framtidsvisjoner: Om tre år skal det store Champions League-flagget blafre på Nadderud. Aller helst på et flunkende nytt stadion.

Det velkjente drømmen om «Ullevaal 95» er i boks, selv om gullungen ble født tre år for seint. I går lanserte Ingebrigt Steen Jensen et nytt slagord:

«Risting i tjue-null-én.»

Det handler om det store Champions League-flagget som du ser blafre i midtsirkelen foran Rosenborgs kamper i Mesterligaen.

Og innen år 2001 - eller tjue-null-én som det heter i slagordsform - er det Stabæk-folk som skal stå i midtsirkelen på Nadderud og riste i det svære seilet.

Klare framtidsplaner

I 1990 var det Ingebrigt Steen Jensen personlig som fikk visjonen om Stabæk-cupfinale, og som spredde den sinnssyke ideen videre. Åtte år seinere blir Stabæk-drømmene født av flere.

- Stabæk skal kjempe om seriegullet neste sesong, vi skal spille i Champions League i 2001 og vi skal være Norges ledende klubb innen 2002, sier Steen Jensen.

En viktig del av Stabæk-framtida handler altså om å gjøre det laget gjorde på Ullevaal søndag: å slå Rosenborg. Og som Stabæk gjør i Steen Jensens lille forskningsprosjekt: Han har satt opp en tabell der bare kampene mellom Norges fem beste lag er med.

Og gjett hvem som da ville vunnet den norske fem-klubbsserien?

- Stabæk. Og det viser at Rosenborg får for mange lette poeng mot lag som tror de har tapt på forhånd. Det ville være et kvalitetsstempel for Tippeligaen om neste sesongs seriemester ikke fikk mer enn 58 poeng.

  • Rosenborg ble i år seriemester med 63 poeng.

Men Stabæk har også planer for hjemmebanen sin: 2000 nye sitteplasser neste sesong.

Om ett år legger Bærum kommune fram en reguleringsplan for området rundt Nadderud. Og da håper Stabæk å kunne vise fram tegninger av et nytt og mesterliga-tilpasset stadion.

- Drømmen er å få et anlegg med plass til 15000 tilskuere, forkynner Ingebrigt Steen Jensen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling