Mesterlig(a)

MELLØS (Dagbladet): Moss- Rosenborg 1- 3. RBK-trener Trond Sollied har ventet lenge på at Roar Strand, Runar Berg og Bent Skammelsrud skulle slå til samtidig. Det skjedde fire dager før første kamp i Mesterligaen. - De har ikke vært så gode sammen siden i fjor høst, sier Sollied.

Den sentrale midtbanetrioen er hjertet i Rosenborg. Men pumpa har slått ujevnt denne sesongen. Roar Strand har stort sett vært meget god, men både Runar Berg og Bent Skammelsrud har slitt med å løfte seg opp på mesterliganivå.

I går slo de til samtidig. Og da var Moss sjanseløse.

Men enda viktigere foran inngangen til sesongens første mesterligauke:

  • Onsdag vil Athletic Bilbao få mer å slite med enn gårsdagens observatør på Melløs sannsynligvis er i stand til å rapportere om. Fordi Rosenborg ikke anstrengte seg så mye mer enn strengt nødvendig, og sånn sett ikke ga noe skremmende inntrykk.

Men signalene fra den sentrale midtbanetrioen var sterke og gledelige nok for alle som gleder seg til RBK-moro ut over høsten og vinteren.

Rytmisk

  • Bent Skammelsrud fordelte ballene hurtig, fornuftig og feilfritt.
  • Runar Berg demonstrerte ballkontrollen og dribleferdighetene.
  • Og Roar Strand framsto som en komplett indreløper.

I sum: Hjertet i Rosenborg banker friskt og rytmisk i inngangen på årets første mesterligauke.

Mer teknikk

Og friskest av samtlige: Roar Strand. I går scoret han for niende og tiende gang i serien - begge ganger med hodet.

Først etter et par flotte kombinasjoner, med påfølgende Mini-innlegg. Deretter på en keeperretur på Runar Bergs blytunge langskudd.

Strand gir den samme Berg en del av æren for at han scorer mer enn noen gang - og for at flere av målene er riktige perler.

- Jeg har lært litt avslutningsteknikk av Runar. Jeg tenker mer teknikk enn kraft, forklarer Roar, som var banens klart beste i går.

<B>BANENS BESTE: Roar Strand