- Mesterligaen er målet

Men jeg tør nesten ikke å si det høyt, sier Kjetil Rekdal.

TRONDHEIM (Dagbladet): Mens VIF-gutta feiret med garderobe-pizza og store smil var Kjetil Rekdal bare i stand til å glede seg innerst inne. Der tankene om seriesølv og neste sesongs mesterligakvalifisering for alvor har satt seg.

Topp fire er et krav nå, sier VIF-treneren. - Skulle vi ramle ned til en femteplass vil det være en katastrofe. Men jeg tror ikke det skjer - nei, jeg vet at det ikke skjer.

- Uten at jeg egentlig tør å si det høyt har jeg selvfølgelig begynt å tenke på den andreplassen som gir kvalifisering til Mesterligaen.

Og Vålerenga spilte som et kvalifiserende lag til Europas ypperste selskap. I går kveld. I lagets beste kamp siden Kjetil Rekdal kom til klubben så du plutselig potensialet på alle plasser. Og ikke minst motet til å ta Rosenborg høyt, sammen med ferdighetene, gleden og viljen.

Og den porsjonen glid du må ha for å knuse RBK 4-1 i Trondheim.

- Det var ingen 4-1 kamp, sier Rekdal rolig. - Men vi vant fortjent. Og fordi jeg vet hva som bor i dette laget tør jeg å sette meg de målene jeg har inni meg. Samtidig må vi være enormt forsiktige - vi kan ikke tillate oss å ta av.

Over til Molde

Av sistnevnte grunn begynte fotballmannen Kjetil Rekdal å tenke neste kamp mot Molde i går kveld. Av følgende grunn: Blir det ikke tre poeng på Ullevaal neste søndag er gårsdagens seier bortkastet.

- Jeg ser allerede for meg det maset vi får denne uka, sier han til Dagbladet. - Alle vil ha noe av oss- det er sånn det er å være i Vålerenga. Og det er derfor det er viktig at vi skjerper oss nå - vi må lære av denne suksessen.

- Klarer vi ikke det vil alt som denne kvelden representerer være bortkastet.

De gylne øyeblikkene

Forgylte enkeltprestasjoner gjorde Vålerenga til et vakkert syn mot Rosenborg. Og det var Ardian Gashis 1-0 som åpnet festen. Alt mens Daniel Fredheim Holm terroriserte hjemmelaget på Vålerengas venstrekant. Der han driblet og driblet, kom seg fri og fikk slått ballen inn til store muligheter foran Rosenborgs mål. Helt til han fikk en smell i ryggen og måtte gå av etter 55 minutter.

Steffen Iversen var også på sitt beste i går kveld. Sammen med resten av Vålerenga. Og da David Brocken klemte inn et frispark-missil fra 30 meter underbygde han den følelsen jeg satt med. For Vålerenga virket plutselig uslåelige, og grunnen var enkel: Tar du bort litt defensivt rusk på venstrekanten, samt noen livsfarlige RBK-dødballer da Vålerenga forsvarte seg for dypt før pause, var det kampen der alt stemte. For alle.

Formlaget Enga

- Offensivt var vi enorme, sier Kjetil Rekdal. - Vi slår i hjel noen myter og bryter barrierer jevnt og trutt. For vi vil ikke bare spille uavgjort slik mange påstår, vi vil vinne, også på bortebane.

- Og det beviste vi i kveld.

- Jeg har ikke løyet når jeg har sagt at Vålerenga er et godt lag med mange gode spillere, smiler Steffen Iversen. _Vi beviste vel det her på Lerkendal. Og siden jeg kom til klubben har laget bare blitt bedre og bedre.

- Vi er uten tvil seriens formlag.

Spesielt for Steffen

Steffen Iversen fikk det målet han har ventet på i går kveld. Da han lobbet inn 4-1 på en kontring helt mot slutten. Og Kjetil Rekdal var glad for det også samtidig som han skjønte de spesielle følelsene den tidligere RBK-yndlingen tok med seg ut på banen.

Det er jo ingen som liker å slå familien sin.

- Det var litt spesielt å score her, sier Steffen Iversen. - Men det er jobben min, jeg er Vålerenga-gutt nå. Og det er jeg glad for, dette laget kan nå langt.

- Med to hjemmekamper på rad har vi store muligheter.

Men hvor store? Tenker Vålerenga hele veien til serietoppen?

- Nei, sier Kjetil Rekdal. - Det er ikke sansynlig at Rosenborg taper to kamper til mens vi vinner resten av de seks gjenstående. Så jeg tror nok kampen om seriegullet er kjørt, og det er greit nok for meg.

BÆRRE LÆKKERT: Morten Berre, Steffen Iversen, Adrian Gashi og Freddy dos Santos flyttet lekegrinda til Lerkendal, og leverte festfotball og lekre scoringer.