Mesterlige Arsenal

Hatoppgjøret mellom Tottenham og Arsenal endte 2-2. Arsenal er dermed suverene mestere i Premier League. Vi fulgte Premier League direkte.Shearer med monstermålLeeds på vei ned

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) Kampen begynte glimrende for Arsenal. En corner til Tottenham endte hos Thierry Henry, og det ble starten på en hurtig Arsenal-kontring, som endte hos kaptein Patrik Vieira. 1-0 til Arsenal etter tre minutter.

Etter 35 minutter kopierte Arsenal sitt typiske angrepsmønster nok en gang. Denne gangen var det Vieira som hadde den siste pasningen. Midtbanekjempen la inn til Pirés, som enkelt styrte inn 2-0.

I andre omgang svarte Tottenham overmakten med to scoringer. Først ut var Jamie Redknapp. Tottenham-kapteinen prikket inn et hardt og flatt skudd fra 18 meter helt nede i hjørnet. På overtid utliknet Robbie Keane på straffe, etter at Lehmann og Keane kranglet i feltet.

Men uavgjort var nok for Arsenal i dag. Med tre kamper igjen for Chelsea, ligger de suverent ti poeng foran Chelsea på andre plass på Premier League-tabellen.

- Fortjent mestere

Arsenal-kaptein Patrick Vieira hadde en stor dag på White Hart Lane i dag. Han scoret det første målet, og var som vanlig dominerende på midtbanen - i tillegg til at franskmannen ble seriemester så klart.

- Lagånden er helt fantastisk i Arsenal, og det er virkelig fortjent at vi nå er seriemestere. Vi har spilt bra hele sesongen, sier Patrick Vieira til Sky.

- Vi har kost oss på trening, i kamp og utenfor banen - og vi har jobbet virkelig hardt hele tida.

Thierry Henry kom ikke på scoringslista i dag, men var selvfølgelig strålende fornøyd med dagen for dét.

- Alt handler om å ville vinne. Den gløden har alle på laget - vi er en gjeng vinnere.

Wenger med opptelling

Arsene Wenger oppsummerte litt på pressekonferansen etter kampen.

- Vi har vunnet to ligagull og to FA-cup-titler de tre siste sesongene, og jeg er veldig stolt av resultatene.

- Vi har blitt bedre år for år mens jeg har vært her. Jeg har noen fantastiske spillere og vi har fantastiske tilhengere, sier Wenger.

Pirés: Arsenal går opp til 2-0, og vet de er mestere.
På forskudd: En Arsenal-supporter startet feiringen tidlig med et trofé.
Mester: Slik feirer Kolo Toure Premier League-gullet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer