Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mestermøte på OL-kjøkkenet

PARK CITY (Dagbladet): Så langt har OL vært traurig for Thomas Alsgaard (30), men da han og kokkeverdensmester Terje Næss kom sammen, smakte det av gull. I dag vil Alsgaard jakte på samme metall.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Næss og Alsgaard er sammen som investorer i eventselskapet Sport Event. Tirsdag kveld så de seg begge tid til å stikke innom for å lage en skikkelig gourmetmiddag til VIP-ene som deltar på OL-turen som deres eget selskap arrangerer.

- Det er deilig med avkobling. Det blir mange lange og trykkende dager inne i OL-leiren, så dette er et kjærkomment avbrekk før jaktstarten i dag, å være sammen med normale mennesker, he, he, sier Alsgaard til Dagbladet.

Smør og soya

Thomas tar grep om anretningen. Hanskjellsrisottoen blir lekkert dandert. Veiledet av Næss tar han et siste grep om forretten.

- Sausen er rett og slett smør og soya, med litt hvitløk. Enkelt, men utrolig godt, avslører Næss.

Tor Arne Hetland er hyret inn som servitør for anledningen, og de høye herrer koser seg i selskap med langrennskjendisene.

- Hovedretten er en variant av filet mignon, servert på ei seng av spinat, urter, sopp, og gulrøtter. Så har vi pasta til, forklarer Thomas mens han skjærer opp kjøttet.

Dagbladet får smake på godsakene. Og det er godt. Veldig godt. Alsgaard forteller at han trives på kjøkkenet. Der er han sjef, også på hjemmebane.

- Jeg lager mat for de store anledningene, så tar Rønnaug (samboeren) seg av hverdagsmaten, smiler Thomas.

Fortsatt tett

Næss er kjøkkensjef på restaurant Oro i Oslo, en restaurant som fikk terningkast seks hos Dagbladet sist den var testet. Oro er fransk, og betyr gull. Kanskje et omen for Alsgaard før OLs andre distanse.

- Problemene i brystet er de samme. Jeg finner ikke noe svar på dem. Men jeg håper på å ha en god dag. Da vet jeg at jeg kan vinne. Jeg ble tross alt nummer to i Val di Fiemme, på en dag der jeg var tett, så det er lov å håpe, sier Alsgaard.

Skulle det gå gærent, kan kanskje Alsgaard begynne å se seg om etter en ny jobb.

- Jeg har spurt Terje om å få jobbe på restauranten hans en dag til våren, men han har ennå ikke svart. Det hadde vært drømmen, smiler Thomas.

HELT CHEF: Thomas i aksjon sammen med kokkeverdensmester Terje Næss. - Godt å møte noen normale mennesker, ler Thomas.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!