Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mestermøtet

Onsdag kan svært mye bli avgjort i kampen om det engelske seriemesterskapet. Arsenal tar imot Ole Gunnar Solskjær og Manchester United på Highbury.

Onsdag kan svært mye bli avgjort i kampen om det engelske seriemesterskapet. Arsenal tar imot Ole Gunnar Solskjær og Manchester United på Highbury.

Dét blir starten på en meget hektisk påskehøytid. Skal Arsenal igjen stikke av med gullet, eller klarer Solskjær & Co å gjenerobre posisjonen som Englands beste lag?

United kommer til Highbury stinn av selvtillit etter lørdagens festforestilling i Newcastle, som ble slått 6-2. I seriekampen før det ble Liverpool feid av banen med 4-0.

- Det ble ikke akkurat mindre spennende for serieavslutningen at vi slo til med storseier borte mot Newcastle. Jeg trenger vel ikke å nevne at stemningen i garderoben etter kampen var god, skrev Solskjær på sin offisielle hjemmeside etter at han selv hadde stått for det viktige 1-1-målet.

- Dette gjorde godt for selvtilliten i laget, og vi gleder oss til fortsettelsen. Målforskjellen vår er betraktelig forbedret etter 13-2 på de tre siste seriekampene.

«Double double»

Arsenal på sin side ble søndag klar for FA-cupfinalen etter 1-0 mot Sheffield United. For annen sesong på rad kan Arshne Wengers mannskap vinne «the double» - serie og cup. I finalen i Cardiff 17. mai er Southampton motstander.

Men akkurat nå er det kun onsdagens stormøte som betyr noe. United leder serien tre poeng foran Arsenal, men «Gunners» har en kamp mindre spilt, og har også ett måls bedre målforskjell.

Dermed vil Arsenal ha et svært godt utgangspunkt med seier onsdag. Da vil lagene ligge likt, og London-laget vil fortsatt ha en kamp mer å spille. Skulle United vinne, er de seks poeng foran, og har dermed fått et viktig psykologisk overtak. Men uavgjort vil også være et svært godt resultat for United.

På papiret er det United som har det tøffeste programmet etter onsdagens kamp:

* Arsenal: Middlesbrough (borte, 19/4), Bolton (b, 26/4), Leeds (hjemme, 4/5), Southampton (h, 7/5), Sunderland (b, 11/5).

* Manchester United: Blackburn (h, 19/4), Tottenham (b, 26/4), Charlton (h, 3/5), Everton (b, 11/5).

Lover flere sjanser

Arsenal imponerte ingen da de slo Sheffield United. Men Arshne Wenger lover bedre spill mot United.

- Jeg håper vi skal klare å produsere flere sjanser enn vi gjorde mot Sheffield United. Jeg har stor tro på spillerne mine. Vi har bare tapt en kamp mer denne sesongen enn på samme tidspunkt i fjor, sier Wenger.

- United-kampen blir helt annerledes. Det var svært viktig for oss å nå FA-cupfinalen, og nå konsentrerer vi oss fullt ut om de seks resterende seriekampene, sier franskmannen.

Superspiss Thierry Henry tror Arsenal tar «the double» igjen. «Gunners» blir i så fall historiske ved å vinne «the double» to år på rad.

- Folk har snakket om det en stund nå. I starten tenkte vi ikke noe særlig på det, men nå snakker vi om det, selv om vi vet at den siste biten vil bli den vanskeligste, sier franskmannen, av enkelte utpekt som verdens beste angriper. Sammen med Dennis Bergkamp fikk han hvile store deler av kampen mot Sheffield United.

Verdt å merke seg er det at kun én av de 10 siste kampene mellom Arsenal og United på Highbury har endt uavgjort. Det skjedde tilbake i 1994. Arsenal har vunnet seks av oppgjørene, mens United har gått seirende ut av tre.

- Sesongens viktigste

Statistisk sett er dermed oddsen høyest for borteseier. Men United har da hatt noen fine kvelder i Nord-London. Da lagene møttes i ligacupen i 1990, vant United 6-2.

- Dette er sesongens viktigste kamp, ingen tvil om det, sier United-manager Alex Ferguson.

United håper å ha David Beckham tilbake etter skade, mens terrieren Roy Keane er usikker. Arsenal venter i spenning på om lagets franske lagkaptein Patrick Vieira blir klar etter at han haltet av banen mot Sheffield United. «Gunners» håper også å ha Robert Pires klar igjen.

Vieira har allerede sparket godt fra seg før toppmøtet - verbalt.

- Vi er et bedre lag enn United. Vi har bedre pasningsspill, og bevegelsen i laget er bedre. Arsenal er Englands beste lag, sier Vieira.

Onsdag kveld fra klokka 21 får vi se om han har rett. Sist United vant på Highbury, var i august 1999.

(NTB)

UNITED: Vil Paul Scholes og Manchester United få mest å juble over i morgen...
ARSENAL: ...eller blir det Fredrik Ljungberg og Arsenal som trekker det lengste strået?
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media