- Mesterne må få forsvare tittelen

UEFA-sjefen støtter Liverpool.

(Dagbladet.no:) Liverpools suksess i Champions League har blitt et regelrett mareritt for Det europeiske fotballforbundet (UEFA) og Det engelske fotballforbundet (FA).

Så langt har ingen av forbundene tatt ansvar, og det virker som begge håper at den andre skal ta den vanskelige avgjørelsen.

Slik reglementet er nå har England fire plasser, og alle fire er lovet bort til de fire best plasserte lagene i Premier League.

Liverpool kan bare komme på 5. plass - og dermed kan vinnerne av Champions League risikere å måtte nøye seg med UEFA-cupen neste sesong.

Åpner døra

Debatten kom seint i våres, fordi de færreste trodde Liverpool skulle komme så langt i Champions League. Nå har de sjansen til å vinne hele greia, og saken har blitt et brennhett tema - selv om blant annet midtstopper Sami Hyypiä har sagt at spillerne kan skylde seg selv.

Nå åpner likevel UEFA-president Lennart Johansson døra på gløtt.

- Vi er krystallklare på at mesterne alltid må få muligheten til å forsvare tittelen, sier han til Sky Sports.

FINALEKLARE: John Arne Riise og Liverpool har bare ett minder igjen før de har vunnet Champions League; AC Milan. Foto: AP
FINALEKLARE: John Arne Riise og Liverpool har bare ett minder igjen før de har vunnet Champions League; AC Milan. Foto: AP Vis mer

Ber FA skrive brev

Dette kan ifølge presidenten likevel ikke gå på bekostning av Everton, som hele sesongen har kjempet for 4. plassen - som har vært en Champions League-plass.

Han sparker derfor ballen til FA, og nærmest håper at han vil sende den i retur - med en liten forespørsel.

- Dersom forbundet vil, kan de ta kontakt med oss, med et forslag om fem i stedet for fire engelske lag i turneringen, sier svensken.

Han røper ikke noe om hva svaret vil bli, men det virker som fotballtoppsjefen er villig til å løse problemet slik at alle parter blir fornøyde.

Kappløp mot tida

Ifølge avisa The Independent blir dette et kappløp mot tida.

Opplegget for neste sesongs Champions League skal spikres om en måned, og en regelendring må skje før dette.

Kilder i UEFA opplyser til avisa at det kan bli vanskelig å få til dette i tide.

Det er ikke Johansson alene som til slutt tar beslutningen, men UEFAs hovedstyre, som ledes av Lars-Christer Olsson.

VIL HA MED VINNEREN: Lennart Johansson vil ha med Liverpool i Champions League, dersom de slår AC Milan i finalen.