Mesternes mester

Det idrettsåret da Norge vant alt, ble Thor Hushovd aller best.

FOLKETS MANN: Thor Hushovd ble stemt fram som suveren vinner av Folkets Idrettspris 2010.Foto: Heiko Junge / Scanpix
FOLKETS MANN: Thor Hushovd ble stemt fram som suveren vinner av Folkets Idrettspris 2010.Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NÅR DET HOLDT med et bortgjemt, nattlig landveisritt på sykkel for å toppe et idrettsår Norge knapt har sett maken til, er det enda et tegn på at vi holder på å bli en ganske så sivilisert sykkelnasjon. Og det meste av denne kulturelle framgangen skyldes Thor Hushovd.

Uten hans mangeårige prestasjoner i Tour de France, hadde det ikke blitt noe sving på TV-dekningen av det samme rittet. Og uten denne sommerlige TV-kulten, hadde det knapt blitt en slik mosjonsboom på landeveien at Birkebeinerrittet fylles opp med 16 000 deltakere på under ett minutt.

I moderne idrettskultur henger alt sammen med alt, og det har ganske så fortjent gitt Hushovd denne idrettsprisen rett fra nordmenn flest.

FOR AKKURAT det året da den overveldende suksessen i vinter-OL fikk store internasjonale aviser til å kommentere nordmenns spesielle egenskaper i sport, valgt vi selv bort det tradisjonelle. Det forteller om en ny bredde i nordmenns idrettsinteresse og reflekterer en endret sportshverdag.

Rent underholdningsmessig var dette VM-gullet langt fra noen samlende nasjonal sportsbegivenhet. Tidsforskjellen ned til Australia gjorde at Hushovds siste avgjørende kilometere kom så tidlig på søndagsmorgenen at bare de aller ivrigste var på plass foran TV-skjermen. I tillegg forsvant kommentator-lyden i innspurten, og borte på seierspallen ble "Ja, vil elsker" klippet av etter en rekordkort versjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer