- MESTERLAG: Joachim Löw mener han har et mesterlag i sitt tredje mesterskap i det tyske trenerapparatet. Her gløtter han bort på Maradona - som ble taktisk utklasset akkurat som Fabio Capellos England i åttedelsfinalen. Foto: AFP
- MESTERLAG: Joachim Löw mener han har et mesterlag i sitt tredje mesterskap i det tyske trenerapparatet. Her gløtter han bort på Maradona - som ble taktisk utklasset akkurat som Fabio Capellos England i åttedelsfinalen. Foto: AFPVis mer

- Mesternivå av Tyskland

VMs best kledde trener hyller laget sitt etter overkjøringen av Argentina.

|||CAPE TOWN / OSLO (Dagbladet): - Schweinsteiger var fantastisk. Sammen med Müller, Klose, Podolski, Özil, Friedrich - alle. Jeg har ikke nok komplimenter. For det var ikke et hvilket som helst lag vi slo 4-0, det var Argentina. En av VM-favorittene.

Joachim Löw gikk tom for superlativer etter Tysklands overhøvling av Argentina.

- For meg er det utrolig hvordan vi kunne dominere kampen på den måten vi gjorde. Men det er et faktum. Det gjør meg både stolt og optimistisk med tanke på det som skal komme, sier Löw.

Kom fra «ingenting» Joachim Löw (50) har ingen stor karriere som klubbtrener bak seg. Høydepunktet er seriemesterskap i Østerrike med Tirol Innsbruck.

Landslagskarrieren er det imidlertid ingentnig å si på. Da Jürgen Klinnsmann ble ansatt som landslagssjef i 2004, to år før VM på hjemmebane, ringte han umiddelbart til kompisen Löw for å få gjennomført den tyske fotballrevolusjonen.

Maskinfotballen ble ryddet bort til fordel for sprudlende, kjapp angrepsfotball.

VM i 2006 ble en suksess for Tyskland med bronse, og etter mesterskapet fikk Löw hovedansvaret for det samlende tyske nasjonalsymbolet.

I EM to år seinere gikk det nesten hele veien for Tyskland, men Spania og Fernando Torres ble for sterke i finalen. Nå kan Spania på ny vente i semifinalen onsdag, om de slår Paraguay seinere i kveld.

- Mesternivå Bronse i 2006, sølv i 2008, det lukter gull av hva Tyskland leverte mot Argentina i dag - 4-0 og fullstendig overkjøring i store deler av kampen.

- Det var mesternivå på det vi leverte - vi spilte en utrolig fotballkamp, sier Löw på pressekonferansen etterpå.

Han hyller laget han har vært med å forme siden 2004.

- Viljen var stor, det var kraft og tempo. Vi hadde total kontroll og viste klasse hele veien.

Löw avslører også en enorm selvtillit som gjemmer seg bak den strøkne dressen og blå t-skjorta han går med. Treneren har forøvrig blitt kåret til VMs best kledde trener.

- Jeg er ikke veldig overrasket. Vi hadde forberedt oss godt. Fordi vi fulte planen til punkt og prikke, gjorde vi det lettere for oss selv, sier Löw, som nå har utklasset både England og Argentina på det taktiske så langt i sluttspillet.