Mesterstykke av Overmars

LONDON (Dagbladet): Arsenal- Nottingham Forest 2- 1. En offside av de sjeldne og et aldri så lite mesterstykke fra Marc Overmars gjorde Arsenals serieåpning til mer enn en parade av forrige sesongs trofeer. Akkurat det var forventet. Men at Jon Olav Hjelde fra Vukku skulle markere seg i Premier League, var overraskende. Og en glede inntil han ble skadd.

RBK-stopperen som ble utenlandsproff gjennom sin enorme Mesterliga-kamp mot Milan 4. desember 1996, har vært utenfor de fleste norske ballsamtaler siden han reiste til Nottingham på nyåret 97.

I 1. divisjon ble han rett og slett oversett og glemt. Men på Highbury dukket han opp som dirigerende sjef i Nottingham-forsvaret.

Og:

Tar du bort den ene gangen han ble rundlurt av Nicolas Anelka - en offensiv prestasjon som ville satt samtlige av klodens midtstoppere i forlegenhet - var det Premier League-framtid over Hjeldes opptreden.

Radioreportere - det kryr av dem på alle pressetribuner i England - snakket mest om Jon Olav Hjelde når det gjaldt Nottingham i første omgang. Og i pausen fikk han «meget bra» av Andy Gray på Sky Sports også. Og slik endte han debuten i den store ligaen - med skryt og en skikkelig strekk i låret.

Den smellen han fikk sekunder før sidebytte, betydde en tidlig dusj.

Arsenals VM-bakrus

Arsenal hadde åtte mann i VM. Det så ut som om nesten alle hadde kommet til London rett før helga. Men Emmanuel Petit, han som scoret VM-finalens siste mål på overtid, var i orden. Og fordi både linjemannen og dommeren så ut som om de hadde vært i VM de også fikk han gjøre 1- 0.

En offside av de sjeldne er allerede skrevet om Arsenals første scoring. Den vil garantert bli massivt kritisert i dagene som kommer. For da Petit headet Arsenal til 1- 0 sto både Tony Adams og Martin Keown inne i fem-meterboksen - foran Nottingham-keeper Beasant og godt innafor siste forsvar. Så hvis dommeren prøver seg med en «de var ikke direkte involvert i spillet», er han dum.

Veldig dum.

Tidenes jevneste liga

Nottingham Forest - uten solgte Kevin Campbell og han som nekter å komme tilbake til klubben fordi Campbell er solgt, Pierre van Hoijdonk - er tippet rett ned i 1. divisjon av alle som bryr seg om Premier League. Fullt så enkelt er det ikke. For du kommer et langt stykke på vei mot poengene hvis du kan og vil forsvare deg. Som Nottingham gjorde mot Arsenal.

- De gjorde det meget vanskelig for oss, sier Arenal-manager Arsene Wenger. - Denne kampen forteller meg at årets liga blir veldig jevn. Og derfor er jeg veldig godt fornøyd med seieren. Med så mange spillere i VM - og fordi forberedelsene ikke har vært gode nok - var jeg litt redd på forhånd.

Wenger må ha vært mer enn engstelig da Geoff Thomas stakk fra Nottinghams midtbane 13 minutter før slutt - spilte en liten vegg med Jean- Claude Darchville ute på 30 meter - og fortsatte løpet tvers gjennom Arsenal-forsvaret til en praktfull scoring. Der og da var det mye rettferdighet på Highbury. Men så stakk Marc Overmars i vei på en løpetur den andre veien. Og beviste hvorfor han er en stjerne.

Overmars svar på Nottinghams utlikning brakte det store mesterbrølet tilbake til Highbury. Og for å være helt ærlig - det var et mål som fortjente hver eneste decibel. For da alle trodde Dave Beasant hadde ryddet unna faren fra det giftige løpet fra midtstreken - han reddet nemlig nederlenderens første skudd mesterlig - spratt Overmars tilbake på returen. Og lobbet inn seieren på volley.

- Det er sånn han er, sier Arsene Wenger. - Marc har slike scoringer i seg. Men også han kan bli mye bedre enn det han viste i denne kampen.

- Hele Arsenal vil bli mye bedre enn dette.

Marc Overmars lobbet ballen i mål og sikret seieren for Arsenal.