Mesterstykke av Overmars

LONDON (Dagbladet): Arsenal- Nottingham Forest 2- 1. En offside av de sjeldne og et aldri så lite mesterstykke fra Marc Overmars gjorde Arsenals serieåpning til mer enn en parade av forrige sesongs trofeer. Akkurat det var forventet. Men at Jon Olav Hjelde fra Vukku skulle markere seg i Premier League, var overraskende. Og en glede inntil han ble skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

RBK-stopperen som ble utenlandsproff gjennom sin enorme Mesterliga-kamp mot Milan 4. desember 1996, har vært utenfor de fleste norske ballsamtaler siden han reiste til Nottingham på nyåret 97.

I 1. divisjon ble han rett og slett oversett og glemt. Men på Highbury dukket han opp som dirigerende sjef i Nottingham-forsvaret.

Og:

Tar du bort den ene gangen han ble rundlurt av Nicolas Anelka - en offensiv prestasjon som ville satt samtlige av klodens midtstoppere i forlegenhet - var det Premier League-framtid over Hjeldes opptreden.

Radioreportere - det kryr av dem på alle pressetribuner i England - snakket mest om Jon Olav Hjelde når det gjaldt Nottingham i første omgang. Og i pausen fikk han «meget bra» av Andy Gray på Sky Sports også. Og slik endte han debuten i den store ligaen - med skryt og en skikkelig strekk i låret.

Den smellen han fikk sekunder før sidebytte, betydde en tidlig dusj.

Arsenals VM-bakrus

Arsenal hadde åtte mann i VM. Det så ut som om nesten alle hadde kommet til London rett før helga. Men Emmanuel Petit, han som scoret VM-finalens siste mål på overtid, var i orden. Og fordi både linjemannen og dommeren så ut som om de hadde vært i VM de også fikk han gjøre 1- 0.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer