Mestertakter

Scoringer fra Sylvain Wiltord og Thierry Henry var nok til å senke Birmingham i går ettermiddag. Arsenal viste mestertakter hjemme på Highbury.

Arsenal fortsatte der de slapp mot Liverpool i Community Shield-kampen forrige helg. Spesielt i første omgang viste mannskapet til manager Arsene Wenger mestertakter. Vakker en-touch-fotball førte til at Birmingham-spillerne i lengre perioder var statister på Highbury-gresset.

- Jeg synes vi spilte god pasningsfotball i dag. Vi kunne nok scoret flere mål, men du trenger ikke være for grådig siden sesongen så vidt har startet. Vi er heller ikke 100 prosent i form, sa Thierry Henry etter kampen.

Fantastisk Wiltord

Det første målet kom allerede etter ni minutters spill etter et frispark av Thierry Henry. Arsenals franske spiss skrudde frisparket i mål, via hendene til Birmingham-keeper Nico Vaesen. Sylvain Wiltord doblet ledelsen med et fantastisk mål etter 24 minutter.

Sol Campbell klarerte ballen til Patrick Vieria. På en touch via Dennis Bergkamp og Thierry Henry endte ballen hos Sylvain Wiltord på venstreflanken. Wiltord driblet seg mellom Aliou Cisse og Darren Purse før han skrudde ballen elegant i nettet.

Dennis Bergkamp forlot banen med skade etter en halvtimes spill. Det førte til en del omstruktureringer på laget. Community Shield-matchvinner Gilberto Silva gikk inn på sentral midtbane, Edu ble flyttet til venstrekanten og Wiltord ble omskolert fram til angrepsspiller.

Mestertakter

Rokkeringene førte til at rytmen i Arsenal-laget forsvant en del, men alt i alt viste laget mestertakter i sesongstarten i Premier League.

- Vi startet godt og kanskje greide vi ikke følge skikkelig opp på grunn av varmen og siden det er så tidlig i sesongen. Det viktigste er imidlertid at vi tok tre poeng, sier manager Arsene Wenger.

FORSETTER DER DE SLAPP: Thierry Henry (t.v.) gratulerer Sylvain Wiltord etter scoringen hans i går. Henry scoret selv Arsenals første mål, og franskmennene sørget for en god seriestart for fjorårets seriemester.