Mestrene fikk bank

Gammel Arsenal-spiss scoret for Guinea.

(Dagbladet.no:) Tunisia - Guinea 0-3, Zambia - Sør-Afrika 1-0.

De regjerende mestrene Tunisia gikk på en real smell da de møtte Guinea i kampen om seieren i gruppe C i det afrikanske mesterskapet i dag.

Landet fra vestkysten knuste regelrett sine mer meritterte motstandere fra nord, og med en gammel Arsenal-helt på topp ble det seier 3-0.


Vel, helt og helt. Kaba Diawara scoret ingen seriemål da han spilte i Arsenal i 98/99-sesongen.

Nå gjør han større suksess i den korsikanske klubben Ajaccio som spiller i fransk toppserie, og suksessen har fortsatt i Afrikamesterskapet for guineaneren.


Begge lagene videre
Både Tunisia og Guinea var allerede videre før dagens kamp, men det kom som et lite sjokk at det regjerende mesterlaget skulle gå på en slik smell.

Osmane Bangoura scoret for underdogene allerede etter 15 minutter, mot spillets gang. Like etter var det tribunebråk og løpske fans på banen, og da spillet kom i gang igjen tok Guinea fullstendig over.

Innbytter Pascal Feindouno satte inn 2-0 etter 69 minutter, og like før slutt klarte altså Kaba Diawara det han aldri klarte i Premier League: en sikker heading i mål.

INGEN FORSØKSDYR: Guinea vinner gruppe C i Afrikamesterskapet etter å ha slått de regjerende mestrene Tunisia 3-0 i dag. Da er det lov å juble! Foto: EPA/Scanpix
INGEN FORSØKSDYR: Guinea vinner gruppe C i Afrikamesterskapet etter å ha slått de regjerende mestrene Tunisia 3-0 i dag. Da er det lov å juble! Foto: EPA/Scanpix Vis mer

Dermed kunne fansen hjemme i hovedstaden Conakry slippe jubelen løs.


Danset Zamba med Sør-Afrika
I den andre kampen i gruppa, var både Zambia og VM-vertene i 2010, Sør-Afrika, slått ut før kampen begynte.

Det hele endte 1-0 til Zambia etter en pen scoring av Christopher Katongo. Sørafrikanerne presset gjennom hele kampen, men det var Zambia som kunne danse jubeldans etterpå.

Sør-Afrika tar ikke med seg allverdens selvtillit ut av det afrikanske mesterskapet.

Landet som jublet over å få tildelt det neste VM-sluttspillet må nå reise hjem dukknakket etter tre tap og null scorede mål.

DEN GANG DA: Slik ble Arsenal-fansen vant til å se Kaba Diawara i 98/99-sesongen. Nå går målscoringa så meget bedre - guineaneren scoret det siste målet når landet hans slo Tunisia 3-0 i dag.
STOR JUBEL, BØYD HODE: Zambias Christopher Katongo feirer kampens eneste mål, mens Siphiwe Tshabalala fra Sør-Afrika depper over landets tredje strake tap.