Mestrene fikk bank

Gammel Arsenal-spiss scoret for Guinea.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no:) Tunisia - Guinea 0-3, Zambia - Sør-Afrika 1-0.

De regjerende mestrene Tunisia gikk på en real smell da de møtte Guinea i kampen om seieren i gruppe C i det afrikanske mesterskapet i dag.

Landet fra vestkysten knuste regelrett sine mer meritterte motstandere fra nord, og med en gammel Arsenal-helt på topp ble det seier 3-0.

Vel, helt og helt. Kaba Diawara scoret ingen seriemål da han spilte i Arsenal i 98/99-sesongen.

Nå gjør han større suksess i den korsikanske klubben Ajaccio som spiller i fransk toppserie, og suksessen har fortsatt i Afrikamesterskapet for guineaneren.

Begge lagene videreBåde Tunisia og Guinea var allerede videre før dagens kamp, men det kom som et lite sjokk at det regjerende mesterlaget skulle gå på en slik smell.

Osmane Bangoura scoret for underdogene allerede etter 15 minutter, mot spillets gang. Like etter var det tribunebråk og løpske fans på banen, og da spillet kom i gang igjen tok Guinea fullstendig over.

Innbytter Pascal Feindouno satte inn 2-0 etter 69 minutter, og like før slutt klarte altså Kaba Diawara det han aldri klarte i Premier League: en sikker heading i mål.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer