Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Meteorologene spår oppdrift i Holmenkollen

Mye taler for at det blir oppdrift og kjempeforhold under søndagens Kollen-hopprenn.

- Det ser ganske bra ut med tanke på været. Prognosen er sørvestlig vind og litt sol. Vinden kan gi gunstig oppdrift. For arrangøren kan det kanskje bli vel mye vind, sier statsmeteorolog Jarl M. Andersen til Dagbladet.

Den verste vinden i Holmenkollen er den såkalte Nansen-vinden. Den kommer fra nordøst og feier over hodet på Nansen-statuen oppe ved kulen.

- Vinden vi får søndag er motsatt av Nansen-vinden. Den går fra Holmenkollen stasjon og oppover, og kommer skrått inn fra venstre når man ser mot unnarennet fra sletta, sier Jarl M. Andersen.

Torgeir Nordby er rennleder i Kollen for 15. året på rad. Han har ikke noe imot sørvestlig vind med litt sol og oppdrift. Fredag blir det satt opp vindseil på begge sider av kulen, for sikkerhets skyld.

- Det er helt ålreit hvis vinden som kommer er kald, og ikke bringer med seg våt havluft. Når lufta ikke er for varm, blir det heller ikke tåke, sier Torgeir Nordby.

Selv om det ligger an til kjempeforhold, tviler han på at det blir ny bakkerekord i helga.

- Den innehas av Sven Hannawald, og er på 132,5 meter. Det er fire og en halv meter over jurylengden, og 17,5 meter over K-punktet. Bakkerekorder kommer ikke på bestilling, men vi tar det vi får. Målet er at lengstehoppene skal være rundt 131- 132 meter, sier Torgeir Nordby.

I VM i Val di Fiemme var det bakvind hele tida. I Kollen får hopperne vinden forfra.

- Sørvestlig vind er gunstig. Går værvarselet inn, kan det ligge an til ny bakkerekord. Forutsetningen er at det er oppdrift nede i bakken, sier Bjørn Einar Romøren *21+ til Dagbladet.

JUBILERER: Torgeir Nordby er rennleder i Kollen for 15. året på rad. - Målet er å få lengstehopp på 131-132 meter, sier han til Dagbladet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media