Mette drømmer om gull

Noen minutter over halv ni søndag kveld løfter den ekte Tertnes-jenta Mette Davidsen trofeet som vinner av EHF-cupen i håndball. I alle fall drømmer hun om det. Og aldri har en idrettsklubb fra Bergen vært så tett innpå å gjøre drømmen til virkelighet.

- Det vil være det største jeg har opplevd på klubbnivå. Også det største jeg har opplevd i Bergen. Endelig kan byen få en internasjonal e-cuptittel, sier Mette til Dagbladet.

Sjefen for norsk toppidrett, Bjørge Stensbøl, er enig i at Tertnes gjør tidenes norske klubbprestasjon dersom de vinner europacupen på søndag.

Tenk om Mette så kunne sette prikken over i'en med noen av kunststykkene bare hun kan...

Et par pasninger bak ryggen til strekspiller, og et par mål på underarmsskudd opp i hjørnet i Mislatas mål. Ikke engang byens Festspill kan drømme om noe bedre.

Triveligst i verden

Mette er nemlig vokst opp i Tertnes og allerede blitt tidenes mestscorende i klubben. Hun er fortsatt bare 23 år, selv om vi har hørt navnet hennes lenge.

Allerede som 16-åring ble Mette tatt ut på A-landslaget. Siden har hun vært med i sju internasjonale mesterskap og vunnet to gull, to sølv og en bronse.

Likevel blir søndagens finale noe helt spesielt.

- Det er forhåndssolgt over toogenhalv tusen billetter og ikke noe publikum i hele verden kan skape triveligere stemning enn de som kommer til Haukelandshallen.

- Vi er i utfordrerrollen, for det er spanjolerne som leder med to når kampen starter. Men vi er bra nok til å kunne ta rotta på dem, mener Mette.

Håndball-trøst

etter dødsfall

Det skøyeraktige blikket hennes blir liksom aldri borte. Det lurer de uinnvidde til å tro at Mette har det bra, uansett.

I EM i desember 1998 var hun best i de avgjørende kampene mot Danmark i gruppespillet og i finalen. Og etterpå gledet hun seg hemningsløst over Norges første internasjonale tittel.

Det høres som en banal frase - men for Mette var dette gullet mer verdt enn for de fleste andre. Tidligere samme år døde moren av kreft og Mette bestemte seg for å bruke håndballen som trøst.

- Du kommer aldri over tapet av dine nærmeste. Alle opplever vel det. For meg var det en stor fordel å ha håndballen akkurat da. Selv om jeg i tillegg var plaget av en skade, forteller Mette.

Sjeldne kvaliteter

Landslagstrener Marit Breivik kjenner Mette godt:

- Hun er veldig sterk psykisk. Jeg tror hun nyter det å spille håndball. Mette har kvaliteter som er sjeldne og fryder seg når hun får vist dem på banen, sier Marit Breivik.

Mette Davidsen er nå definitivt kvitt beinskaden som plaget henne i over ett år.

- Jeg er bedre enn på lenge, sier hun optimistisk.

<B>THRILLER-FINALE:</B> I kveld kan Mette Davidsen og Tertnes hente hjem Bergens første E-cuptriumf.